Rigshospitalet og Odense Universitetshospital vinder pris for digitalt genbrug

​Odense Universitetshospital og Rigshospitalet blev onsdag den 13. marts hædret med en digitaliseringspris på 100.000 kr. for fødeafdelingernes genbrug af digitale løsninger.

Vent...

Innovationsminister Sophie Løhde overrækker priserne på konferencen Offentlig Digitalisering i Aarhus

I det offentlige findes der mange gode digitale løsninger. Men det sker desværre for sjældent, at de bliver de taget i brug af andre offentlige myndigheder.  Onsdag den 13. marts 2019 uddelte innovationsminister Sophie Løhde for første gang en pris, som hædrer dem, der ikke bare har været gode til at udvikle en god digital løsning, men også har taget andres succeser til sig eller har inspireret andre til at bruge og videreudvikle deres løsninger.

Digitaliseringsprisen er indstiftet af regeringen som led i reformudspillet ”Digital Service i verdensklasse”, og med prisen følger 100.000 kr. til vinderne og medarbejderne. Innovationsminister Sophie Løhde siger om prisen:

- Vi skal have flere af de kloge digitale løsninger til at brede sig til flere i den offentlige sektor. Med prisen sætter vi fokus på de mange gode løsninger, der allerede findes, og giver et skulderklap til dem, der er gode til at udbrede dem. De to vinderprojekter er fremragende eksempler på, hvordan man kan bruge andres succes til at skabe en endnu bedre løsning, og dermed hvordan genbrug giver gensidige fordele.

Vinderen af den regionale digitaliseringspris blev Odense Universitetshospital og Rigshospitalet med projektet ”Obstetrisk oplysningsskema”. Det er patient rapporterede oplysninger, som Rigshospitalet har været på forkant med at anvende i visitation  og  tilrettelæggelse af  individuelle graviditetsforløb. Odense Universitetshospital har bygget videre på løsningen fra Rigshospitalet. Løsningen håbes at blive national i løbet af 2020. 

Læs mere på Finansministeriets hjemmeside (åbner i ny fane). Læs mere om de øvriger vindere af Digitaliseringsprisen 2019 her. (åbner i ny fane)


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor