Nyt Videncenter for Transplantation samler trådene

50 år efter de første transplantationer fandt sted, oprettes nu et Videncenter for Transplantation, der skal samle og koordinere de mange ekspertområder for fremtiden.

Transplantation er et moderne mirakel – et vidnesbyrd om videnskabens og menneskets medicinske og kirurgiske bedrifter, men også et speciale, der er i rivende udvikling i disse år. Vi bliver hele tiden bedre til at anvende ny teknologi og medicin for at få det maksimale ud af de organer, der bliver doneret, alt imens der kommer nye maskiner og kunstige organer på markedet, som på sigt kan revolutionere transplantationsområdet. 

Men hvorfor skal vi have et videncenter for transplantation? Og hvad ligger der i et navn? IndenRigs har spurgt professor og klinikchef Bo Feldt-Rasmussen, Nefrologisk Klinik, og Rigshospitalets vicedirektør Per Jørgensen.

-Rigshospitalet er det største transplantationscenter i Danmark, og vi kan udføre alle transplantationer. Efterhånden som de forskellige knopskydninger af transplantationer er kommet til, og nye muligheder toner frem i horisonten, kan vi også se nytten i at samle trådene og ekspertisen under ét navn. Jeg tror det kan virke befordrende for sammenhængskraften og synergieffekten på tværs af hospitalet og transplantationsområdet som helhed, siger Bo Feldt-Rasmussen, der er en af hovedkræfterne bag initiativet.

- Nu samler vi alle de folk, specialer, laboratorier og de kompetencer, der er involveret i transplantation for at styrke området og ruste os til opgaven i fremtiden, og giver det navnet Videncenter for Transplantation. Vi står overfor en rivende udvikling, hvor transplantationsområdet bliver endnu mere avanceret og komplekst. Jeg tror, at den synergieffekt, vi opnår ved at etablere Rigshospitalets Videncenter for Transplantation, er nødvendig for, at vi også i fremtiden kan tilbyde vore transplantationspatienter et behandlingstilbud på højeste internationale niveau, siger Per Jørgensen.

Kom med til ’Transplantationer og fremtiden’

Torsdag den 11. april kl. 13-17 slår Rigshospitalet dørene op for symposiet Transplantationer og fremtiden i Auditorium 1 på Blegdamsvej. Og du er inviteret.
Her bliver etableringen af Videncenter for Transplantation officielt markeret, og vi har inviteret sundhedsreporter Peter Qvortrup Geisling ind for at føre os sikkert igennem dagen, der byder på et spændende program med oplæg af
Rigshospitalets eksperter og Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. Vi kommer godt rundt om transplantationernes historie, udfordringer og fremtid. Og du kan møde nogle af de patienter, der er i live og har det godt i dag – takket være transplantation.

Tilmelding til kommunikation.rigshospitalet@regionh.dk

Se programmet og læs mere i Rigshospitalets kalender på intranettet eller rigshospitalet.dkRedaktør