Lyt til hospitalet: Podcasts med Per Christiansen

​"BeRiget" er en ny serie digitale radioudsendelser, hvor hospitalsdirektør Per Christiansen interviewer faglige profiler fra Rigshospitalet, der beriger det danske sundhedsvæsen.
Akutopgaver i Traumecentret, fagligt stærk sygepleje, apopleksibehandling - det er nogle af de emner, man kan blive klogere på, hvis man lytter med på Rigshospitalets nye podcast ”BeRiget”. I – foreløbig - fem digitale radioudsendelser kan man høre hospitalsdirektør Per Christiansen i samtale med en af hospitalets stærke faglige profiler. Udsendelserne kan man finde på nettet og høre når man har lyst. 

- I de fire år, jeg har været direktør, har jeg mødt stribevis af dedikerede fagpersoner, der har beriget mig med deres enorme indsigt og engagement. Den berigelse vil jeg gerne dele med andre, siger Per Christiansen. 
- Som man vil kunne høre, er BeRiget ikke et interview, som vi kender det fra de rigtige radiokanaler. Det er en samtale, hvor jeg jo nok fylder lidt mere end en journalist normalt vil gøre, men hovedpersonen er den faglige profil og det her fantastiske hospital, som jeg er en del af, og som spiller så vigtig en rolle for hele det danske sundhedsvæsen, understreger Per Christiansen. 
 
I de første udsendelser taler hospitalsdirektøren med klinikchef Henrik Grønborg, Traumecentret, professor i klinisk sygepleje Selina Kikkenborg Berg, overlæge og apopleksiekspert Helle Iversen, receptionist Morten Muusmann og professor i Fertilitetsklinikken Anders Nyboe Andersen. 
Hvert afsnit varer mellem 18 og 25 minutter. 

Har du et forslag til en faglig profil, du gerne vil lytte til i ”BeRiget”, så skriv til kommunikation.rigshospitalet@regionh.dk

Sådan lytter du med

 1. Find ”BeRiget” fra Rigshospitalet her på rigshospitalet.dk

 2. Få adgang til at høre podcasts på telefon/tablet:

  • Har du en iPhone – så find appen ’Podcasts’, hvor du kan søge forskellige podcast, fx ”BeRiget”
  • Har du en android, så skal du downloade en podcast app, for eksempel Podbean, der er gratis. Også her kan du søge på ’BeRiget’

 3. Udsendelserne bliver inden læge også tilgængelige via iTunes, Spotify og Pocket Casts

5 facts om podcasts

 1. Podcast er et lille, men voksende medie. Sidste år hørte 18% af danskerne podcast hver uge. 
 2. Der er flest unge lyttere, 31% af de 15-31 årige danskere lytter hver uge til en podcast
 3. Mange radioprogrammer udkommer som podcast, så man kan høre dem når det passer – blandt andet ”Mads og monopolet” og ”Den korte weekendavis”. 
 4. 70% af danskerne ved ikke, hvordan man lytter til en podcast
 5. I februar i år var der 2.536 danske podcasts at vælge imellem i Itunes – flest i kategorien ”Samfund/Kultur”. 
Kilder: DRs rapport om Medieudvikling 2018 samt podcaststats.dk
Redaktør