Årets yngre forsker kåret

Medicinstuderende Anne-Sofie Seidelin løb med sejren for sin forskning i koblingen mellem en særlig genvariant og leverens evne til at lagre sukker, da Foreningen af Yngre Forskere på Rigshospitalet afholdt årets præsentationskonkurrence.
Vent...

Til solide klapsalver modtog medicinstuderende Anne-Sofie Seidelin fra Klinisk Biokemisk Afdeling prisen for årets forskerpræsentation 2019 fra Foreningen af Yngre Forskere (FYF) på Rigshospitalet. Hun leverede en gennemført præsentation af sin forskning i en genvariant nær genet PPP1R3B, der sandsynligvis øger leverens evne til at lagre sukker efter et måltid.

Konkurrencedagen begyndte med helt korte præsentationer af de 46 posters, som var med i konkurrencen, og Anne-Sofie Seidelin var en af de yngre forskere, hvis poster blev udvalgt til at gå videre til eftermiddagens mundtlige præsentationer. Her leverede hun en så flot præsentation, at hun   endte med at vinde førstepræmien på 15.000 kr.

Hun vandt prisen foran Frida Emanuelsson, Klinisk Biokemisk Afdeling, og Christoffer Vissing, Kardiologisk Afdeling, mens Michael Andersen, Hæmatologisk Afdeling, vandt en nystiftet publikumspris.

Seidelin 708 379.jpg

Halvt års orlov til forskning

Anne-Sofie Seidelin er på orlov fra medicinstudiet og er ansat på Klinisk Biokemisk Afdeling i et halvt år for at fortsætte den forskning, som er en del af kandidatstudiet.

”Det er et stort skulderklap til mig og min afdeling. Vi arbejder hårdt med forskningen og har brugt en del tid på at forberede præsentationen, så det er dejligt at blive anerkendt for den indsats,” siger Anne-Sofie Seidelin.

Hendes forskning centrerer sig omkring en hyppig variant nær genet PPP1R3B, som påvirker leverens gennemskinnelighed på CT-skanning samt niveauer af blodsukker og biokemiske markører for leverskade. Til undersøgelsen brugte de 107.000 deltagere fra Herlev-Østerbro- og Østerbroundersøgelserne.

Hun regner med at færdiggøre forskningsforløbet med at skrive en videnskabelig artikel, som er færdig indenfor en måned eller to. Herefter skal hun tilbage og færdiggøre det sidste år på medicinstudiet. Hun kunne godt forestille sig at arbejde videre med dette forskningsområde senere.

”Jeg har ikke nødvendigvis haft en ambition om at blive forsker, før jeg begyndte her på afdelingen. Men jeg er blevet lidt bidt af det, så nu må vi se, hvad der sker efter studiet,” siger Anne Sofie Seidelin.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor