Ny ledende oversygeplejerske i Tand-mund-kæbekirurgisk Klinik på Rigshospitalet

Anne Marie Juel Lett er ny ledende oversygeplejerske i Tand-mund-kæbekirurgisk Klinik i HovedOrtoCentret på Rigshospitalet.

I de kommende to år er Anne Marie Juel Lett ledende oversygeplejerske i Tand-mund-kæbekirurgisk Klinik. Her blev hun ansat i 2004, og har siden 2012 været afdelingssygeplejerske i klinikken. Inden da har hun blandt andet været sygeplejerske i neurokirurgisk og onkologisk klinik, derudover har hun en diplomuddannelse i ledelse.

Anne Marie har et indgående kendskab til klinikkens speciale – og fagområder, og om nogen indblik i klinikkens dagligdag og ledelse. 

Klinikchef Thomas Kofod har kendt Anne Marie siden de begge startede i klinikken i 2004, og han glæder sig over nu at skulle arbejde sammen med hende i ledelsesteamet: 

- Vi har valgt Anne Marie, fordi hun har solid erfaring med klinikkens speciale og daglige arbejde. Især hendes indblik i klinikkens mange tværfaglige samarbejder og ønske om at dyrke de samarbejder og klinikkens sygeplejefaglige kompetencer, tror vi på, er vigtigt for at udvikle og styrke vores klinik endnu mere i de kommende år. Jeg glæder mig rigtig meget til at fortsætte vores samarbejde, siger Thomas Kofod.

Vi skal tænke nyt og byde os ind

I sin nye stilling ønsker Anne Marie i endnu højere grad at sætte patienten i fokus, blandt andet ved at tænke nyt: 

- Tand-mund-kæbekirurgisk Klinik skal ikke med i ordfløjen, men vi får operationsfaciliteter og vores patienter vil få sengepladser derovre. Det giver anledning til at kigge på, hvordan vi kan byde ind med vores sygeplejekompetencer i Nordfløjen. Det kan være vi skal have vagter derovre eller på en anden måde have en aktiv rolle i de nye rammer, så vi fortsat kan følge vores patienter. Derudover vil jeg også gerne dyrke vores tværfaglige samarbejder mere, blandt andet med Øre-næse-halskirurgisk og Audiologisk Klinik, som vi har mange fælles patienter sammen med, siger Anne Marie Juel Lett.

Fokus på udvikling af de sygefaglige kompetencer

Det tand-mund-kæbekirurgiske speciale er et forholdsvist lille speciale, og der er kun omkring 60 sygeplejersker, der kan varetage funktionen i Danmark, hvilket gør det udfordrende at videreuddanne sygeplejerskerne og få faglig sparring. Det er dog en udfordring, som Anne Marie Juel Lett har tænkt sig at tage op. 

- VI skal højne vores sygeplejefaglige niveau endnu mere, og fortsætte med at udvikle os til gavn for patienterne og os selv. Vores sygeplejersker skal ”fodres” med udviklingsmuligheder i form af uddannelse inden for relevante specialer, for eksempel cancerområdet. Det kunne også være inden for ledelse eller andet, der kan øge deres faglighed og klæde dem bedre på til kunne håndtere de tværfaglige patientforløb, siger Anne Marie, der også glæder sig til, at udvide sit eget netværk og prøve kræfter med noget andet:

- Det er jo dejligt at kunne få lov at tænke nyt og få indflydelse på sit fag og i sin klinik, og så glæder jeg mig til at udvide min egen horisont og mit netværk på Rigshospitalet, siger Anne Marie Juel Lett. 

Anne Marie er gift og bor i Sorgenfri med sin mand og to teenagedrenge.

Om Tand-mund-kæbekirurgisk Klinik

Tand-mund-kæbekirurgisk Klinik behandler sygdomme, alvorlige infektionstilstande, misdannelser, kræft og læsioner i tænder, mundhule og kæber. Klinikken er førende inden for rekonstruktioner af tand, mund og kæbe efter fx trafikulykker og behandling af børn med deformiteter. Regionstandplejen for Region Hovedstaden, tilskudsordningen og Odontologisk Videncenter er desuden forankret i klinikken, som også varetager højt specialiserede funktioner på landsplan.


Redaktør