Ny centerdirektør på Rigshospitalet

​Rasmus Møgelvang tiltræder pr. 1. august 2019 som centerdirektør i Center for Hjerte-, Kar-, Lunge- og Infektionssygdomme.


Rasmus Møgelvang er 44 år, overlæge, professor, ph.d. og kommer fra en stilling som leder af forskningsenheden Cardiac Imaging i Hjertemedicinsk Klinik på Rigshospitalet. 
-Rasmus har stor indsigt i Rigshospitalet og er velbevandret ikke kun i det behandlingsmæssige, men også i det forskningsfaglige og det uddannelsesmæssige område – tre meget vigtige dimensioner for Rigshospitalet. Endvidere har Rasmus godt kendskab til strategisk ledelse og er en meget udviklingsorienteret profil.  Derfor er vi trygge ved at overlade den store opgave, som det er at drive Center for Hjerte-, Kar-, Lunge- og Infektionssygdomme til ham. Samtidig vil han styrke den sundhedsfaglige profil i hospitalets kreds af centerdirektører, siger Per Christiansen, hospitalsdirektør.

-Jeg glæder mig til at forsætte mit arbejde på Rigshospitalet i en ny funktion. Det, jeg vil tage med mig fra mine tidligere roller som faglig leder og forskningsleder er at være nytænkende og resultatorienteret, og jeg vil fortsat have høje ambitioner på patientens, fagets og organisationens vegne. I centret skal patienterne opleve professionel omsorg, god information og behandling af højeste faglige standard. Det ser jeg frem til at skabe rammerne for og samarbejde med personalet om, siger Rasmus Møgelvang.

Center for Hjerte-, Kar-, Lunge- og Infektionssygdomme er et af Rigshospitalets 7 centre. Blandt centerets særlige opgaver er
  • Medicinsk og kirurgisk behandling af alvorlige hjertesygdomme
  • Kirurgisk behandling af spiserør og lungesygdomme
  • Kirurgisk pleje af børn med medfødte hjertesygdomme
  • Sjældne arytmiforstyrrelser i hjertet
  • Hjerte- og lungetransplantationer
  • Intensivbehandling
  • Behandling af infektionssygdomme, tropesygdomme og Cystisk Fibrose 
  • Kirurgisk behandling ved sygdomme i pulsårer (arterier) og blodårer (vener) uden for hjertet.

Den højt specialiserede behandling og pleje betyder, at centrets læger og sygeplejersker er førende inden for behandling af disse sygdomsgrupper. 

Som et naturligt led i den specialiserede behandling og pleje har Center for Hjerte-, Kar-, Lunge- og Infektionssygdomme en stor forsknings- og uddannelsesaktivitet, som til stadighed forbedrer medarbejdernes kliniske viden og kunnen. Centrets patienter kommer fra alle dele af Danmark samt Færøerne og Grønland. 


Redaktør