NeuroRehab 2019 sætter fokus på kvalitet i genoptræning

Hvad er kvalitet i neurorehabilitering? Det forsøgte 450 fagfolk fra hele landet at finde svar på ved konferencen NeuroRehab 2019.
Vent...

Over 450 fagfolk fra hele landet var 17. juni samlet i DGI-byen til NeuroRehab 2019. Konferencen satte fokus på kvalitet i genoptræning af hjerne- og rygmarvsskadet ud fra den nyeste forskning, teknologi og patienternes perspektiv. 

Neurocentrets direktør Jannick Brennum åbnede konferencen:

”Selvfølgelig skal teknologien fungere, men kvalitet i neurorehabilitering handler for mig om, at vi som fagpersoner skal hjælpe den rygmarvsskadet eller hjerneskadet med at bevare sine sociale relationer efter skaden. Det gør vi blandt andet ved at hjælpe de pårørende til, hvad det er for en ny person og situation, de står over for. Det er vi allerede rigtig gode til. Vi har stadig noget at forbedre i at sikre den sociale omsorg i sektorovergangene,” siger Jannick Brennum.   

Blandt NeuroRehabs oplægsholdere var Uffe Juul Jensen, professor i filosofi ved Aarhus Universitet og Rikke Schmidt Kjærgaard, ph.d., medstifter og leder af virksomheden Graphicure. 

Det er anden gang at NeuroRehab bliver afholdt, første gang var i 2017. Konferencen arrangeres af VihTek - Videncenter for velfærdsteknologi, Region Hovedstaden og klinikker fra Rigshospitalet, der alle arbejder med neurorehabilitering; Neurologisk Klinik, Klinik for Ergo- og Fysioterapi, Klinik for Højt Specialiseret Neurorehabilitering/Traumatisk Hjerneskade og Klinik for Rygmarvsskader.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor