Projekt skal hjælpe brugere af anabole steroider

Et behandlingsprojekt på Rigshospitalet skal fra efteråret teste, om man kan hjælpe motionister, som oplever bivirkninger efter at have dopet sig med anabole steroider.
Vent...

Medicinsk Endokrinologisk Klinik på Rigshospitalet ønsker i et kommende behandlingsprojekt at undersøge, om det er muligt at hjælpe mænd, der ønsker at stoppe med anabole steroider eller har bivirkninger som følge af tidligere brug. 


Foto: Professor Caroline Kistorp fra Medicinsk Endokrinologisk Klinik


Det fortæller professor Caroline Kistorp, som er ansvarlig for projektet. 

-Det overordnede formål med projektet er, at vi bliver i stand til at behandle de rebound-symptomer, der opstår, når man holder op med de anabole steroider, hvor især tendens til depression, manglede sexlyst og lavt energiniveau har stor betydning,” siger Caroline Kistorp.

Samtidig vil de undersøge, om man kan forebygge påvirkningen af hjertet og forstadierne til type 2 diabetes, som ofte ses ved brug af anabole steroider. 

Konkret skal det kommende projekt afklare effekten af moderne stimulationsbehandling, som skal hjælpe kroppens naturlige produktion af testosteron i gang og samtidigt forbedre sædkvaliteten.  Det er første gang at denne type medicin undersøges til denne specifikke gruppe. 

Selve behandlingsprojektet skal køre over seks måneder i samarbejde med flere afdelinger på Rigshospitalet, og deltagerne vil blive undersøgt før og efter behandling med avancerede hjertescanninger, test af sukker og fedt stofskiftet, tegn til depression, hormon niveauer og sædkvalitet. 

Caroline Kistorp regner med, at projektet kan begynde i løbet af efteråret 2019, når alle tilladelser er på plads.  

Hvis man er interesseret i at høre nærmere om muligheden for selv at deltage, så er man velkommen til at kontakte Caroline Kistorp pr. mail: Caroline.michaela.kistorp@regionh.dk  


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor