Ny-udpeget professor skal arbejde med individuel brystkræftbehandling

​Bent Ejlertsen, overlæge i Onkologisk Klinik, tiltrådte 1. juli i stillingen som professor i klinisk onkologi med særligt fokus på individuel behandling af brystkræft.
I professoratet fortsætter Bent Ejlertsen arbejdet med at forbedre behandlingen af brystkræft, og forskningen er rettet mod en mere personlig behandling og herunder også at identificere brystkræftpatienter der i dag overbehandles, og som derfor ville kunne nøjes med mindre eller måske slet ingen medicinsk behandling.
 
Med udgangspunkt i et nuværende forskningsprojekt, er forventningen at man i fremtiden kan give retningslinjer for, hvordan behandlingen af kvinder med forskellige former for brystkræft kan gøres mere personlig, og hvordan man dermed opnår den størst mulige effekt, med mindst mulig behandling,
 
Forskningen udføres i særlig grad ved hjælp af de kliniske oplysninger der registres i DBCG (Danish Breast Cancer Cooperative Group)’s database, og de data der på Rigshospitalet afdeling for Genomisk Medicin indsamles om patienter med brystkræft og deres brysttumorer.  
 
Den videre forskning fortsætter i tre spor 1) kliniske forsøg og BIG data, 2) bedre prognostiske værktøjer ved kombination af kliniske og genomiske data, 3) kobling af resistens og effekt af medicinsk behandling til genomiske data. 
Bent Ejlertsen tiltrådte professoratet 1. juli 2019.Redaktør