Ny professor skal forske i brystrekonstruktioner og følger til kræftbehandling

​Tine Engberg Damsgaard tiltræder 1. august som professor og overlæge i Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling på Rigshospitalet. 

Vent...

​​Tiltrædende professor og overlæge ved Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling Tine Engberg Damsgaard

Som professor skal Tine Engberg Damsgaard have særligt fokus på at udforske nye metoder til rekonstruktion af bryster. Samtidig skal hun fortsætte sit arbejde med rekonstruktiv kirurgi og særligt rekonstruktion af bryst, som foretages samtidig med operation for brystkræft eller efter, at brystet er fjernet.

Skal understøtte og udvikle klinikkens forskning

Som nyansat professor bliver Tine Engberg Damsgaards første opgave at skulle facilitere og bidrage til internationaliseringen af den kliniske og teoretiske forskning, der i forvejen foregår i Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling.

- Vi skal have etableret endnu flere samarbejder med Rigshospitalets andre forskningsgrupper og løfte den plastikkirurgiske forskning i rekonstruktiv kirurgi på landsplan. Det skal blandt andet underbygges med forskningsnetværk til Herlev Hospital, de andre hospitaler i Region Hovedstaden, Region Sjælland, Odense, Aarhus og Aalborg, fortæller Tine Engberg Damsgaard om sine planer for udviklingen af det rekonstruktive område.  

- Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling er allerede en national spydspids inden for rekonstruktioner generelt, og jeg glæder mig til at blive en del af klinikken og komme i gang med arbejdet efter sommerferien, siger Tine Engberg Damsgaard.

Forskning i brystrekonstruktion

I professoratet skal hun blandt andet afdække fordele og ulemper ved de forskellige teknikker og bidrage til at udvikle nye metoder til rekonstruktion. Håbet er, at udviklingen af nye metoder kan give endnu bedre resultater for patienterne, men også bruges i forbindelse med andre typer for rekonstruktioner.

- Udover brystrekonstruktionerne skal mit forskningsarbejde også gerne bidrage bredt til forskning i rekonstruktioner i samarbejde med mine dygtige nye kolleger og bygge videre på den platform, som klinikkens lektorer og forskningsaktive læger allerede har skabt, siger Tine Engberg Damsgaard.

Forskning i senfølger skal skabe nationale retningslinjer

Den kliniske forskning bliver omdrejningspunktet, og den vil også fokusere på forskning i følger til behandling af brystkræft.

- Her kigger vi på patienternes oplevelser, tanker og livskvalitet før og efter rekonstruktionen af deres bryst. Blandt andet hvor meget kræftsygdommen fylder for patienten efter rekonstruktionen, hvor meget de tænker på risikoen for tilbagefald og flere andre faktorer, der relaterer sig til livskvalitet, forklarer Tine Engberg Damsgaard.

Forskningen i senfølger er en del af arbejdet med at skabe nationale retningslinjer og bestpractice på området i samarbejde med DBCG Clinic for Breast Cancer Late Effects.


Tine Engberg Damsgaard kommer fra en stilling som professor og overlæge på Plastik- og Brystkirurgi, Aarhus Universitetshospital. Hun er derudover medlem af styregruppen i og en af initiativtagerne til DBCG Clinic for Breast Cancer Late Effects og har en desuden en europæisk mastergrad i Brystrekonstruktioner indbefattende avancerede rekonstruktive metoder bl.a. med mikrokirurgi.

Rigshospitalets Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling er Danmarks største plastikkirurgiske afdeling. Plastikkirurgi omfatter diagnostik, behandling og rehabilitering af patienter med sygdomme, skader og medfødte misdannelser, hvor korrektiv eller rekonstruktiv kirurgi er et led i behandlingen.

 

 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor