Jakob Trier Møller stopper som klinikchef i Anæstesi- og Operationsklinikken

Efter 20 år som klinikchef stopper Jakob Trier Møller til udgangen af maj. Jakob har været et fyrtårn og en foregangsmand i udviklingen af hele Anæstesi– og operationsområdet samt traumeområdet og var blandt andet primusmotor i etableringen af Helikopterplatformen og forsøgsordning med AkutLægeHelikopter i Danmark.
Vent...

De over 300 ansatte i Anæstesi- og operationsklinikken skal have ny klinikchef, når Jakob Trier Møller går på pension efter 25 år på Rigshospitalet. De sidste 20 år var som klinikchef for en af Danmarks største operations- og anæstesiklinikker blandt andet med ansvaret for en operationsgang med 22 operationsstuer, der er bemandet døgnet rundt, udfører utrolig kompliceret kirurgi og behandler de traumepatienter, der ankommer til Rigshospitalets Traumecenter.

I et interview med Politiken, siger Jakob Trier Møller om sin opsigelse:

- Jeg siger ikke op i protest, men i desperation. Jeg er kun 62 og kunne sagtens have haft mange flere gode år på Rigshospitalet. Men de årelange besparelser er fantastisk opslidende. Efter 20 år som klinikchef kan jeg simpelthen ikke længere tage, at vi fortsat skal gennemføre besparelser år efter år, siger han og uddyber:

- Jeg håber, at politikerne og embedsværket indser, at det ikke nytter med gentagne årlige grønthøsterbesparelser. Hvis vi skal have et sundhedsvæsen i verdensklasse koster det penge og det er flere penge end dem der er til rådighed nu. Vi kommer også til at indse, at der skal prioriteres. Vi vil i fremtiden ikke få råd til alle typer af behandling og dyr ny medicin, siger Jakob Trier Møller.

Centerdirektør Martin Magelund siger i kølvandet på opsigelsen:

- Vi er rigtig kede af Jakobs beslutning. Han er en utrolig erfaren og dygtig klinikchef, og han har sat markante aftryk både i HOC og på Rigshospitalet, siger Martin Magelund Rasmussen og bakker samtidig den afgående klinikchef op om ønsket af en reel prioriteringsdebat:

-Danmark trænger til en konkret prioriteringsdebat og nuancering af behandlingstilbud – og rettigheder. Status qua er ikke muligt. Vi kan så meget, men har desværre ikke råd til det hele.  En debat HovedOrtoCentret gerne vil være en del af.

 Jakob Trier Møller fortsætter frem til udgangen af maj.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor