Fagligt fyrtårn får FYEN Prisen

​Uddannelsesansvarlig overlæge Anne Jarløv fra Medicinsk Endokrinologisk Klinik bliver hædret med pris for at have ydet en ekstraordinær indsats for uddannelsen af kommende endokrinologer.

Det er en glad og smilende Anne Jarløv, der tager imod i Medicinsk Endokrinologisk Klinik. På hendes skrivebord står en stor vandrepokal med store ører. Pokalen er det synlig bevis på, at hun som uddannelsesansvarlig overlæge betyder noget ganske særligt for klinikkens hoveduddannelsessøgende læger. 

Pokalen markerer nemlig, at Anne Jarløv er dette års vinder af FYEN Prisen, der uddeles årligt af Foreningen af Yngre Endokrinologer (FYEN). Prisen gives til en endokrinolog, som har ydet noget ekstra for uddannelsen af kommende endokrinologer.

- Jeg er dybt taknemmelig og rørt over, at der er nogen, der har tænkt på mig som modtager af den her pris. Den anerkendelse, der ligger i prisen, gør mig både glad og stolt, og den giver mig energi til at gøre mit arbejde endnu bedre, siger Anne Jarløv.

Smittende begejstring

Anne Jarløv får prisen efter indstilling fra 13 nuværende og tidligere uddannelseslæger på afdelingen. I indstillingen skriver de blandt andet:

”Som yngre læge er det vigtigt med et trygt læringsmiljø med fokus på uddannelse, og det skaber Anne i dén grad. Hun er omsorgsfuld, men også bestemt, og man er aldrig i tvivl om, hvad hun synes, at man skal gøre. Hendes dør er altid åben, både i overført og konkret betydning, så man kan altid komme ind med spørgsmål".

"Anne er måske fysisk ikke særlig høj, men rager op som et fagligt fyrtårn på afdelingen med sine uovertrufne evner inden for organisation samt en smittende begejstring."

En kulturbærer

Anne Jarløv er stolt over det fine skudsmål og forklarer, at hun ser sig selv som en kulturbærer i afdelingen – som en der skal give gode faglige dyder videre og ruste de nye endokrinologer til at have det daglige ansvar for patienterne.

- Det kan være en stor mundfuld for en yngre læge at skulle sidde over for en patient. De har lige pludselig ansvaret for patientens behandling og skal kunne tage de svære samtaler, når sygdomsbilledet måske går i den forkerte retning. Her er et min opgave at klæde dem fagligt godt nok på, så de er trygge og sikre i den rolle, siger hun og fortsætter:

- Når det faglige er på plads, tager jeg mig også af dem på det sociale plan. Min dør at altid åben, hvis man har brug for en snak eller et grin. Selvom vi har travlt, skal det jo være rart at være her, siger hun med et stort smil. 
   

Med FYEN Prisen følger også 5.000 kroner. Prisen uddeles hvert år i januar i forbindelse med festen til Dansk Endokrinologisk Selskabs årsmøde.


Redaktør