Sundhedsministre fra hele verden blev præsenteret for BørneRiget

Sundhedsministre og 350 internationale delegerede fra hele verden var den 6. – 8. februar samlet I FN-byen til en konference om “Future of Digital Health Systems”. BørneRiget var med, og både brugen af VR i granskningsfasen og i forbindelse med brugerinddragelsen vakte stor opmærksomhed.

Vent...

Konferencen, som var arrangeret af WHO, foregik i FN-byen og et af målene var at give deltagerne større indsigt i digitaliseringen af det danske sundhedsvæsen samt præsentere og demonstrere innovative danske løsninger, som kan inspirere til udvikling og evt. samarbejde om digitalisering af sundhedsvæsnet på tværs af landegrænser. Deltagerne på konferencen var 53 sundhedsministre fra EU samt 350 internationale delegerede. Se billeder fra konferencen nederst i denne artikel.

Stor interesse for BørneRIget 

BørneRiget deltog med en stand, hvor der var mulighed for at se BørneRiget i en miniatureudgave og få en præsentation af projektet. Deltagerne havde desuden mulighed for at ’gå en tur i’ BørneRiget med VR-briller. En løsning, som projektgruppen bag BørneRiget har haft stor glæde af at bruge i forbindelse med den seneste granskning af projektet, både i forhold til at vurdere arbejdsgange, patientforløb, hygiejne og pladsforhold til tekniske installationer.

Og der var stor interesse for både at se BørneRiget, høre om projektet og gå en tur igennem bygningen med VR-briller. Projektchef for BørneRiget, Thomas Frandsen fortæller:

- Der var generelt meget stor interesse for at høre om og  se modellen af BørneRiget. Mange var særligt optaget af at høre mere om vores brugerinvolvering af både patienter og pårørende samt personale og fagpersoner - både under byggeri. Der var også stor interesse for at høre om, hvordan brugerinvolvering i behandlingen er tænkt i BørneRiget. Andre var mere optagede af at høre om visioner for robot-teknologi, og hvordan vi vil arbejde for at fastholde patienter i deres normale hverdag under indlæggelse etc. Alt sammen områder vi også er optagede af i BørneRiget, forklarer Thomas Frandsen.

Mange tog på virtuel rundtur i BørneRiget

Det der skabte allerstørst opmærksomhed i BørneRigets stand var dog VR-brillerne og muligheden for ’at gå en virtual rundtur i BørneRiget’. Det stod BørneRiget arkitekt Toke Laugesen og BørneRigets teknologi scout Christian Koerner for sammen med Anders Gjelsted fra firmaet Epiito.

- Hvor den første interesse opstår ved at se den flotte model af BørneRiget, så oplever mange, at det gør oplevelsen endnu mere levende og stærkere, at man kan prøve at bevæge sig rundt i BørneRiget med VR-briller og se både sengestuer, opholdsrum og tekniske installationer, forklarer Christian Koerner.

- Det skabte efterfølgende en god dialog om, hvordan vi skaber sammenhæng imellem de fysiske rammer, arbejdsgange og de digitale løsninger, som vi bruger, forklarer han.

- Samspillet mellem arkitektur, digital design og muligheden for at udnytte VR-teknologien allerede I planlægningen og granskningen af byggeriet vakte stor interesse hos mange af de fremmødte. Fx mulighederne for at bruge VR i analyse af hygiejneprojekter, forklarer han.

Også Toke Laugesen oplevede stor interesse for brugen af VR:

- Brugen af VR i forbindelse med granskning af et hospitalsbyggeri-projekt vakte stor interesse hos dem der besøgte vores stand. De kom fra mange forskellige lande, og havde god indsigt i de komplekse processer, man skal godt igennem for at bygge et nyt hospital og samtidig klargøre en organisation til at tage det i brug på den bedst mulige måde, forklarer Toke Laugesen.

Teknologi scout Christian Koerner præsenterede den sidste dag på konferencen et oplæg om ”Digital Solutions improving Satisfaction, Pathways and Efficiency at the future Copenhagen Children’s Hospital”.

Se billeder fra konferencen og BørneRigets stand nedenfor.

Billeder fra konferencen

På virtuel rundtur i BørneRiget

Noget af det, der vakte stor interesse på konferencen var muligheden for at se og opleve BørneRiget virtuelt.  På billedet ses en af deltagerne med VR-briller på, under en rundtur i BørneRiget i VR guidet af Anders Gjelsted fra Epiito.


Miniaturemodel af BørneRiget

Modellen af BørneRiget var stillet frem, og mange kom forbi for at høre mere om projektet og visionerne for BørneRiget.


BørneRigets stand 

På billedet ses projektchef Thomas Frandsen (3 pers fra venstre), der forklarer om BørneRiget til nogle af de deltagende i konferencen ved BørneRigets stand på konferencen. 


Oplæg om den digitale strategi i BørneRiget

Teknologi scout i BørneRiget Christian Koerner hold oplæg for mere end 45 delegerede om den digitale vision for BørneRiget. Titlen på oplægget var ”Digital Solutions improving Satisfaction, Pathways and Efficiency at the future Copenhagen Children’s Hospital”.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor