Professor får 40 mio. til migræneforskning

Professor Messoud Ashina fra Rigshospitalet modtager Lundbeckfondens professorprogram, der uddeles til seks førende danske hjerneforskere.
Vent...

Hvad starter et migræneanfald, og hvordan kan viden om migræne skabe nye behandlingsprincipper? Det vil professor Messoud Ashina fra Dansk Hovedpinecenter, Rigshospitalet forsøge at finde svar på. Han modtager 40 mio. kr. fra Lundbeckfonden til sin forskning. 

Messoud Ashina vil som en del af sin forskning undersøge og identificere nye behandlingsprincipper for migræne. Fokus for hans studier er klinisk forskning, hvor han bl.a. inducerer migræne hos patienter for at følge og forstå de processer, som starter et migræneanfald. Han vil fx belyse, hvilken rolle neuroinflammation spiller for udviklingen af et migræneanfald, og han vil undersøge, om aktivering af en undergruppe af kaliumkanaler kan skabe basis for en ny fremtidig behandling af migræne.

"Jeg er dybt taknemmelig og beæret over at have modtaget Lundbeckfondens bevilling, der i høj grad er resultatet af den indsats, som mine mange kollegaer på Dansk Hovedpinecenter har ydet igennem årene. Jeg glæder mig til at gå i gang med de mange spændende forskningsprojekter, hvor vi vil undersøge de sygdomsmekanismer, der ligger til grund for migræne. Vi arbejder samtidig på at udvikle nye behandlingsprincipper med udgangspunkt i migræne-specifikke biologiske processer,” siger Messoud Ashina professor ved Dansk Hovedpinecenter, Rigshospitalet og Københavns Universitet. 

Messoud har i en årrække forsket indenfor hovedpinesygdomme og har de seneste år ledet en forskergruppe, der belyser sygdomsmekanismerne bag migræne.  Messoud er netop tiltrådt som præsident for det Internationale Hovedpineselskab. 

Lundbeckfonden uddeler i alt 232 mio. kr. som led i deres professorprogram til seks førende danske hjerneforskere. Det gør den samlede bevilling til fondes største uddeling til dato.

Målet med Lundbeckfondens professorprogram er at støtte udviklingen af stærke hjerneforskningsmiljøer centreret om internationalt anerkendte topforskere. Professorerne forventes at bidrage til banebrydende forskning, men ligeså vigtigt er det, at de er med til at udvikle og være engagerede mentorer for den næste generation af dygtige forskere.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor