Temadag om mødet med søskende til alvorligt syge og døende børn

Palliativt Team for Børn og Unge (PABU) og BørneUngeKlinikken (BUK) inviterer 3. sep. til temadag om sundhedsprofessionelles møde med søskende til alvorligt syge børn og unge.

Vent...

Fokus på mødet med raske søskende

Undersøgelser tyder på, at søskende til alvorligt syge børn og døende børn bl.a. har en øget risiko for psykosociale problemer og føler sig ofte tilsidesatte og glemt af både forældre og sundhedsprofessionelle. Temadagen sætter bl.a. fokus på, hvordan sundhedsprofessionelle kan møde, inddrage og støtte raske søskende under det syge barns hospitalsindlæggelser.

Der vil være oplæg om både børns kognitive forståelse ved krise og død, børns oplevelser af søskendes sygdom og død samt støtte til søskende og syge børn under svære forløb.

Temadagen er for alle sundhedsprofessionelle med interesse for børn og deres familier, og er finansieret af Sundheds- og Ældreministeriet. Arrangementet er gratis, og du kan tilmelde dig enten via kursusportalen eller ved at sende en e-mail til pabu.rigshospitalet@regionh.dk

Se hele programmet for temadagen i Rigshospitalets kalender og tilmeld dig.

Åbning af to fleksible familiestuer 

I forbindelse med temadagen åbner PABU og BUK to nyindrettede familiestuer på henholdsvis afsnit 5061 og 5054. Stuer i BørneUngeKlinikken, som takket være midler fra Sundheds- og Ældreministeriet, er blevet ombygget og særligt designet til familier med alvorligt syge børn eller døende børn, som skal opholde sig i længere tid på hospitalet. 

Hjemlig og familievenlig indretning

Stuerne er indrettet med en forældeseng og en gæsteseng, der om dagen kan laves til en hyggestol. Der er monteret egetræspaneler på væggene for at lave en mere hyggelig og mindre hospitalsagtig atmosfære. Og der er træpaneler på væggene, der er med til at skjule de medicinske installationer på væggene. I loftet er ophængt retningsbestemte højttalere, så man kan afspille personlig tilpasset musik målrettet enten de pårørende eller den sengeliggende. Højttalerne er designet, så de medvirker til at gøre stuen hyggelig og hjemlig.

Til både det indlagte barn og evt. søskende, er der etableret en skrivbar, magnetisk væg, som hele familien kan skrive på og pynte med plakater og tegninger, som de har lyst til. 

Test til BørneRiget

Indretningen er udført som en test til det kommende BørneRiget, hvor man forventer at stuerne bliver indrettet efter lignende principper og med tilsvarende elementer. 

Stuerne åbnes kl. 15.30 ved temadagen den 3. september. Arkitekt Annette Krath Poulsen fra Center for Ejendomme har stået for indretningen og projektet i tæt samarbejde med Palliativt Team for Børn og Unge og BørneUngeKlinikken på Rigshospitalet.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor