Apopleksienheden vinder pris for pårørendeinddragelse

​Den Involverende Stuegang i Apopleksienheden vinder Danske Regioners pris for Årets Borgerinddragende Initiativ 2019. 

Vent...

Pris til DIS_1200x628.jpgEn stuegang, der er blevet vendt på hovedet for sikre bedst mulig inddragelse af patienter og pårørende. Det er ordene, som beskriver initiativet, der i dag kan kalde sig vindere af Årets Borgerinddragende Initiativ 2019. 

Fokus på inddragelse af pårørende

I år var prisens fokus på inddragelse af pårørende, og det er lige præcis det, den Involverende Stuegang (DIS)  i Apopleksienheden har sat i system. 

Den Involverende Stuegang inddrager patienter og pårørende i behandlerteamets beslutninger. Det samlede behandlingsteam mødes med patienten og pårørende én gang om ugen til en fælles snak om behandlingen, der både handler om
dét, der er i vente, og samler op på patientens udvikling og dét, der
allerede er gennemført i behandlingen.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg kan overrække prisen til Den Involverende Stuegang. Det er helt på sin plads, at det er DIS, der løber med æren, for initiativet sætter barren for patient- og pårørendeinddragelse rigtig højt. Det er til stor inspiration for alle os, der arbejder i sundhedsvæsenet, siger Stephanie Lose, der er formand i Danske Regioner.

DIS giver sammenhængende forløb

Overlæge Helle Klingenberg Iversen fra Apopleksienhden, Neurologisk Klinik er stolt over, at DIS nu kan kalde sig vinderen af Årets Borgerinddragende Initiativ 2019. Ifølge hende er inddragelse af patienter og pårørende afgørende for et trygt og sammenhængende behandlingsforløb:

- DIS sikrer en direkte kommunikation, hvor alle har hørt de samme beslutninger og baggrunden for dem. Det giver sammenhæng og tryghed, siger Helle Klingenberg Iversen.

Med prisen følger 10.000 kr. til forbedring af de fysiske rammer.

Lyt til podcast: BeRiget om Den Involverende Stuegang (åbner i SoundCloud)


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor