Ny professor i arvelige neurodegenerative sygdomme

Overlæge Jørgen E. Nielsen er nyudnævnt professor i klinisk neurologi med fokus på arvelige neurodegenerative sygdomme ved Københavns Universitet.

Vent...

Jørgen E. Nielsen er både med sin forskning og sit kliniske arbejde stærkt dedikeret til at udvikle den bedst mulige behandling til mennesker med sjældne arvelige neurodegenerative sygdomme, som eksempelvis Huntingtons sygdom.  

Han tiltræder i et 5-årigt professorat i klinisk neurologi ved Københavns Universitet, der er tilknyttet en overlægestilling ved Neurologisk Klinik, Rigshospitalet. 

Jørgen E. Nielsen har med sin forskning bidraget med en bedre forståelse af den genetiske baggrund for arvelige neurodegenerative sygdomme. Som forskningsleder i Nationalt Videnscenter for Demens har han opbygget et forskningslaboratorium, der forsker i at forstå sygdomsmekanismerne på celleniveau samt udvikle genterapi til behandling af neurodegenerative sygdomme.

”Vi har store forhåbninger om, at genterapi kan være med til at behandle neurodegenerative sygdomme, som Huntingtons sygdom, i fremtiden,” siger Jørgen E. Nielsen.

Jørgen E. Nielsen har været med til, i samarbejde med Klinisk Genetisk Klinik på Rigshospitalet, at gøre den genetiske rådgivning til et integreret tilbud i Hukommelsesklinikken, som Rigshospitalet i dag kan tilbyde til familier fra hele landet. Det betyder, at både raske mennesker, der har kendskab til arvelige neurodegenerative sygdomme i deres familie, og syge fra de samme familier, i dag kan få et samlet rådgivningsforløb ét sted i samme klinik.

Jørgen E. Nielsen er samtidig med sit professorat ansat som overlæge i Hukommelsesklinikken, Neurologisk Klinik ved Rigshospitalet og som forskningsleder i Nationalt Videncenter for Demens. 

Fakta om neurodegenerative sygdomme 

Neurodegenerative sygdomme er sygdomme, hvor der sker en gradvis, oftest langsom nedbrydning af hjernen og dens funktioner. Sygdommene omfatter et spektrum af motoriske, psykiatriske og kognitive symptomer. Demens kan udgøre det første og væsentligste symptom - eller kan udvikles senere i forløbet og have sekundær karakter.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor