Øget inddragelse af socialt sårbare patienter

​Hvordan kan man som hospitalsafdeling arbejde med at øge inddragelse af socialt sårbare patienter?

Vent...
I samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, Palliativ Medicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital og Kompetencecenter for Patientoplevelser (KOPA) har Onkologisk Klinik på Rigshospitalet været med til at sætte fokus på inddragelse af socialt sårbare kræftpatienter. 

Projektet er nu afsluttet med en indsamling af praksiserfaringer og en evaluering af to nye modeller til hhv. identifikation og inddragelse af socialt sårbare kræftpatienter. 

De to hospitalsafdelinger har på baggrund af viden fra den indledende del af projektet udviklet et identifikationsskema til identifikation af patienter med behov for særlig støtte. Derudover har afdelingerne udviklet og implementeret en særlig samtale mellem sundhedspersonale og patient med brug af samtaleredskaberne Din Personlige Plan (udviklet specifikt for hver afdeling).

Projektets koordinationsgruppe har på baggrund af undersøgelsen udarbejdet en række anbefalinger til arbejdet med at øge inddragelse af socialt sårbare patienter i deres forløb i sundhedsvæsenet
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor