Uddannelsen i Øjenklinikken er guld værd

​Øjenklinikken på Rigshospitalet i Glostrup modtager Foreningen af yngre oftalmologers (FAYO) uddannelsespris 2018 for deres arbejde med at skabe den bedst mulige uddannelse af kommende øjenlæger. En kommende øjenlæge kalder forløbet guld værd.

Vent...

Det er anden gang, at Øjenklinikken modtager Foreningen af yngre oftalmologers uddannelsespris. Det er de yngre øjenlæger selv, der indstiller en klinik eller et afsnit til prisen, og på Rigshospitalets Øjenklinikken er de yngre læger begejstrede for deres forløb i klinikken:

- Uddannelsesrullet er planlagt helt minutiøst. Så alle der bliver speciallæger, får lov til at se alle typer patienter. Det er guld værd, siger Asrin Rasul, der er hoveduddannelseslæge i Øjenklinikken,

I Øjenklinikken er prisen en foreløbig kulmination på en målrettet indsats for at kvalificere uddannelsen af de yngre øjenlæger.

Kvalificeret uddannelse i alle subspecialer

Som uddannelsesansvarlig overlæge fra 2004 og siden 2015 som klinikchef har Morten la Cour indført faste, minutiøst planlagte uddannelsesrul. Rullet sikrer, at alle yngre læger over en 18 måneders periode modtager en højt kvalificeret uddannelse i alle fagets subspecialer, hvilket langt fra var tilfældet i starten af nullerne:

- Da jeg var yngre læge blev nogle få udvalgt til at få en specialuddannelse, for eksempel i et kirurgisk subspeciale. Resten af de yngre læger måtte bruge størstedelen af deres uddannelsestid på rutineopgaver. Det ville jeg gerne ændre, så det generelle niveau blev højnet, fortæller Morten la Cour.

Den målrettede indsats har derfor også haft det formål, at stille alle yngre oftalmologer lige i deres uddannelse i klinikken og samtidig sikre, at alle får en højt kvalificeret uddannelse i alle fagets subspecialer.

For Asrin Rasul betyder Øjenklinikkens faste uddannelsesforløb, at hun bliver i stand til at planlægge sig til hvert subspeciale.

- Man ved præcist, hvornår man skal i gang med hvad. Det betyder, at jeg er opdateret, når jeg starter, og har noget faktuelt at hægte op på patienterne. Det betyder rigtig meget, forklarer Asrin Rasul.

Kompetencebaseret moderne undervisning

Der er ingen tvivl om, at Øjenklinikkens mange tiltag har båret frugt, og i begrundelse for den fornemme pris lyder det:

-Systematisk struktureret og superviseret kompetencebaseret moderne undervisning og træning i alle subspecialer for alle uddannelseslæger. Der er en positiv tone med dedikerede seniore kolleger, som skaber solide akademiske rammer for at uddanne øjenlæger på et højt fagligt niveau.
 – Foreningen af yngre oftalmologer

Den formelle overrækkelse finder sted ved Dansk Oftalmologisk Selskabs årsmøde i marts 2019. Øjenklinikken modtog også prisen i 2011. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor