Spildesignere og it-specialister skal ’hacke’ ideer til bevægelse i BørneRiget

​Hvordan kan børn og unge motiveres til at være mere aktive under en indlæggelse på hospitalet ved hjælp af nye produkter i VR eller AR? Det skal en række spildesignere og it-udviklere komme med et bud på i et 'Hackathon' i regi af BørneRiget.
Vent...
Mange patienter oplever at blive fysisk inaktive, mens de er indlagt på hospitalet. Det skal der laves om på i det kommende BørneRiget. Fredag den 30. november til søndag den 2. december afholder BørneRiget derfor i samarbejde med CopenX og Khora et hackathon om bevægelse og aktivitet for indlagte børn og unge. 

Til dette hackathon mødes it-eksperter og spiludviklere for at ’hacke’, dvs. brainstorme, afprøve og udvikle prototyper, koncepter og ideer til bevægelse og aktiviteter for indlagte børn og unge ved hjælp af nye tiltag i fx Virtuel Reality eller Augmentet Reality (som man bl.a. kender det fra VR-briller og Pokémon Go). 


Billede: Illustration af Hackathon fra CopenX

Det skal være legende let

Målet er at skabe et konkret produkt, som på en legende, inspirerende og intuitiv måde kan være med til at afhjælpe den fysiske inaktivitet, som stort set alle patienter bliver ramt af på hospitalet. Målgruppen er 8-18-årige som er indlagt i lang tid.med kroniske sygdomme.

2 vindere går videre

Søndag eftermiddag præsenteres løsningerne for en ekspertgruppe bestående af eksperter inden for Virtual Reality, Rigshospitalet og 5 unge patienter. Ekspertpanelet udvælger de to vindere, som hver får 25.000 kr. til at videreudvikle produktet i samarbejde med BørneUngeKlinikken på Rigshospitalets Juliane Marie Center, så børn og unge kan få glæde af det allerede inden BørneRiget tages i brug i 2014. Den 3 dages hackathon arrangeres af BørneRiget i samarbejde med CopenX og Khora. Udover it-specialister og sundhedsfaglige deltager 5 unge patienter. 
Læs mære om BørneRigets Hackathon’en her: http://copenx.com/hackathon/ 

Hvad er et Hackathon?

Ordet Hackathon er en sammentrækning af ordene ’Hack’ og ’Marathon’. 

Om BørneRiget
Region Hovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirk’s Fond bygger i et partnerskab et nyt hospital med fokus på familien, designet til at skabe optimale behandlingsforhold for børn, unge, fødende og deres familier på Rigshospitalet.

BørneRiget bliver banebrydende inden for sit felt, fordi behandling, pleje, forskning, uddannelse og teknologi er tænkt sammen i en integreret løsning.

I BørneRiget vil børn, unge, gravide og deres familier opleve plads til at være sammen om den indlagte eller nyfødte og plads til fortsat at være familie og have en så almindelig og tryg hverdag sammen som muligt.

BørneRiget vil sætte helt nye standarder for fremtidens behandling af børn, unge og fødende, fordi alle forløb og funktioner bliver tilrettelagt, så børn og forældre flyttes mindst muligt, og behandling og pleje koordineres, så det er specialisterne, der kommer til barnet og familien - ikke omvendt.

Målet er, at det nye hospital til børn, unge og fødende på Rigshospitalet skal bidrage til at udvikle det danske sundhedsvæsen i en ny retning.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor