Professor Steen Hasselbalch modtager pris for demensforskning

Professor Steen Hasselbalch fra Nationalt Videnscenter for Demens modtager HN-prisen og 500.000 kr. for sin forskning i demens.
Vent...


Steen Hasselbalch, i midten, modtager HN-prisen. 

Hvert år uddeler Familien Hede Nielsens Fond HN-prisen. Prisen går i år til tre demensforsker, heriblandt professor Steen Hasselbalch fra Nationalt Videnscenter for Demens. De øvrige modtager af prisen er professor Hanne Mette Ochsner Ridder og professor Ulrik Gethe. De modtag hver især 500.000 kr.

Professor Steen Hasselbalch, Nationalt Videnscenter for Demens er overlæge i Hukommelsesklinikken på Rigshospitalet og forsker i tidlig opsporing og diagnostik af demens. En præcis og rettidig diagnose bidrager til et bedre forløb, bl.a. ved at give patienten og de pårørende mulighed for at få den rette støtte, behandling og hjælp så tidligt i forløbet som muligt. 

Om HN-prisen
Familien Hede Nielsens Fond blev stiftet i 1971 og støtter både videnskabelige, uddannelsesmæssige, sociale og kulturelle formål. Fonden uddeler årligt 5-8 mio. kr., herunder HN-prisen på 1 mio. kr.  Som noget særligt i 2018 har fondens bestyrelse valgt at hæve HN-prisen til halvanden million kroner, der deles mellem tre demensforskere.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor