Læbe-Ganespalte Centret fusioneres med Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling

Der har længe været et ønske om at styrke Læbe-Ganespalteområdet og sikre den fremtidige behandling og forløbene for centrets børn og unge bedst muligt. De overvejelser er mundet ud i, at det gøres bedst ved at samle børnenes forløb i én klinik.
Vent...

På den baggrund har Centerledelsen sammen med Rigshospitalets Direktion besluttet at fusionere Læbe-Ganespalte Centret og Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling. Læbe-Ganespalte Centret vil fremover blive en sektion/afsnit i Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling på lige fod med klinikkens øvrige afsnit.

- Vi ønsker med fusionen at samle størstedelen af patientforløbet for læbe-ganespaltepatienter i én klinik. Det gør vi for at optimere samarbejdet på tværs af faglighederne omkring børnene yderligere, forbedre deres patientforløb og gøre hele læbe-ganespalteområdet mere robust, fortæller Centerdirektør i HovedOrtoCentret Lars Juhl Petersen om overvejelserne omkring fusionen

Den fusionerede klinik vil blive ledet af den nuværende klinikledelse i Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling (klinikchef Michael Vestergaard og oversygeplejerske Helene Williams). Fusionen tænkes gennemført 1. januar 2019 samtidig med, at Læbe-Ganespalte Centrets nuværende klinikchef Kirsten Mølsted går på pension.

Lokal afsnitsledelse i Hellerup

Mange børn og deres forældre har deres faste gang over mange år i Læbe-Ganespalte Centret i Hellerup, og det vil der ikke blive ændret ved. Både personalet og de forløb som børnene følger i Hellerup, forbliver de samme i forbindelse med fusionen.

- Mange børn og forældre føler en stærk tilknytning til klinikken i Hellerup, og derfor er det også vigtigt at påpege, at klinikken fortsætter som hidtil, dog med en ny lokal afsnitsledelse og som en del af Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling. Vi i gang med at finde ud af, hvem den lokale ledelse skal bestå af, uddyber Lars Juhl Petersen, og fortsætter:

- Vi håber med fusionen, at børnene og deres forældre oplever forbedrede og mere gnidningsfrie forløb på tværs af afsnit og matrikler, uden at der ellers sker ændringer i deres nuværende tilknytning til eller normale gang i Hellerup, afslutter Centerdirektør Lars Juhl Petersen.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor