​​​​

Forskningsstudie om Hortons hovedpine vinder pris

​Agneta Henriette Snoer fra Dansk Hovedpinecenter vinder forskningspris for hendes komplette beskrivelse af symptomer ved Hortons hovedpine op til, under og efter et anfald. 

Vent...

​Læge og ph.d.- studerende Agneta Henriette Snoer fra Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet vinder Mogens Fog-konkurrencen ved Dansk Neurologisk Selskabs årsmøde for sit foredrag ”Cluster Headache beyond the pain phase: A prospective study of 500 attacks”. 


Med sit observationsstudie af patienter med Hortons hovedpine, har Agneta Henriette Snoer registreret, hvilke symptomer der er op til, under og efter et anfald af Hortons hovedpine. De 500 anfaldsbeskrivelser giver en komplet beskrivelse af Hortons hovedpine fra begyndelse til ende. 

Studiet viser, at der forud for og efter Hortons hovedpine ofte er andre symptomer end smerter, såsom koncentrationsbesvær, rastløshed og humørændringer. Årsagen til Hortons hovedpine er endnu ukendt, men et øget kendskab til symptomerne før anfaldene kan give en bedre forståelse af de underliggende sygdomsmekanismer og på sigt bedre behandlingsmuligheder.

Med prisen fra Dansk Neurologisk Selskab følger 15.000 kr. til forskning.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor