Brugerinddragelse i BørneRiget - set med forældrenes øjne

​En artikel fra Lungeforeningens medlemsblad fortæller historien om et forældrepar til et lungesygt barn og deres motivation for at engagere sig i udviklingen af BørneRiget.
Lungeforeningens medlemsblad Lungenyt bringer i denne måned en artikel om 9-årige Scott og hans forældre Berit og Gustav, som gennem mange år har været en fast del af Juliane Marie Centrets og BørneRigets Brugerpanel. Scott blev ved fødslen inficeret med en farlig kemisk lungebetændelse, som var tæt på at koste ham livet. Heldigvis overlevede Scott, men hans lunger er fortsat påvirket af lungebetændelsen og Scott skal derfor regelmæssigt til kontrol på Rigshospitalet, og fra 2024 i BørneRiget. På grund af Scotts forløb har hans forældre tilbragt meget tid på først neonatal-afdelingen og efterfølgende i Dansk BørneLungeCenter - og når der har været brug for akut behandling i Børnemodtagelsen. 

Begge forældre har desuden været stærkt engagerede i udviklingen af BørneRiget, hvor de har bidraget med deres erfaringer og viden baseret på både egne oplevelser og fra deres arbejde som arkitekter. 

Læs deres historie og motivation for at deltage i brugerpanelet og bidrage til udviklingen af BørneRiget på Lungeforeningens hjemmeside, hvor du også kan læse mere om kemisk lungebetændelse og Lungeforeningen

Artiklen er bragt i Lungeforeningens medlemsblad Lungenyt 1, februar 2018.

Download som pdf (åbner i ny fane)


Redaktør