Kirsten Grønbæk er et kendt ansigt i hæmatologien, ikke kun inden for landets grænser, men også i internationale forskerkredse. Hendes arbejde har bragt sundhedsvidenskaben tættere på sporet af blodkræftens molekylære forandringer og hjælper til at udvikle nye behandlinger for hæmatologiske patienter. Nu bliver hun lærestolsprofessor og skal være med til at drive de yngre generationer af hæmatologer videre.
- I den nye stilling glæder jeg mig især til at bidrage til at uddanne den næste generation af hæmatologer, som bør have en stor forståelse for både basal og klinisk hæmatologi. Vores fagområde er i rivende udvikling, og de seneste års forskning har vist, at f.eks. myelodysplastisk syndrom (MDS) rummer en række forskellige sygdomme med hver deres molekylære profil som vi i fremtiden forhåbentlig vil få mulighed for at behandle individuelt, såkaldt personlig medicin, siger Kirsten Grønbæk.
Kirsten Grønbæk har siden 2010 været ansat som overlæge i Hæmatologisk Klinik på Rigshospitalet, og hun tiltrådte et professorat i molekylær hæmatologi i 2014, via et klinisk forskningsstipendium fra Novo Nordisk Fonden, og er co-affilieret med Biotech Research & Innovation Centre (BRIC) siden 2017.
Sideløbende med den kliniske stilling driver Kirsten Grønbæk et forskningslaboratorium med studerende, ph.d.-studerende og postdocs, som arbejder med molekylære aspekter ved MDS og mantlecelle lymfom.
Kirsten Grønbæk har i samarbejde med professorkollegerne Bo Porse og Kristian Helin også været initiativtager til etableringen af et omfattende program for translationel hæmatologi, der sigter mod at forbedre behandlingen af MDS og akut myeloid leukæmi ved at targetere kræftens stamceller. Dette danner også grundlag for ”clinical academic group (CAG)” i blodkræft, som Kirsten er formand for. Kirsten er desuden næstformand i forskningsrådet (FSS) og på board af den europæiske hæmatologiske association (EHA).