Ny professor sætter fokus på immunforsvar og infektioner

Susanne Dam Poulsen er fra 1.12.2018 ansat i et 5-årigt professorat ved Københavns Universitet med henblik på at undersøge betydning af immunmodulerende behandlinger for forekomst af infektioner. Hun ansættes tillige som overlæge i Infektionsmedicinsk Klinik, Rigshospitalet.

Vent...

Susanne Dam Poulsen


Immunmodulerende behandlinger påvirker patientens immunforsvar og anvendes for eksempel til behandling af patienter med autoimmune sygdomme og ved transplantation. Men når man påvirker immunforsvaret kan det medføre risiko for infektioner hos patienten.

-Jeg ønsker at sætte øget fokus på, hvad det betyder for patienterne at få immunmodulerende behandling ift forekomsten af forskellige infektioner. Men også få sat på dagsordenen, hvordan vi bedre kan forebygge infektioner, siger Susanne Dam Poulsen.

Susanne Dam har en stærk forskningsbaggrund inden for infektionsimmunologi bl.a. med afsæt i studier af HIVs indvirkning på immunforsvaret. Disse erfaringer danner grundlag for studier af en stadigt voksende patientgruppe, som modtager immunmodulerende behandling, hvor risiko for infektioner er markant øget. Susanne Dam skal bidrage til Infektionsmedicinsk Kliniks tilbud til den gruppe af patienter. 

- I samarbejde med Klinisk Immunologisk Afdeling anvender vi en ny metode, der kan vurdere patienternes immunfunktion, som giver øget viden om, hvordan patienternes immunforsvar ændres ved brug af immunmodulerende behandling. Hvis man kan forudsige, hvilke patienter, der har høj risiko for infektion, kan vi tilrettelægge mere personlige forløb, hvor patienter med høj risiko for infektion følges tættere eller får forebyggende behandling, siger Susanne Dam Poulsen.

Læs mere om forskning i Infektionsmedicinsk Klinik


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor