Forskning i svangerskabsforgiftning belønnes med prestigepris

​​Overlæge Jacob Lykke fra Obstetrisk Klinik på Rigshospitalet er en af tre forskere, som vinder den prestigefyldte pris ’The George C. Williams Prize’ for sin forskning i svangerskabsforgiftning.

Vent...

Forskere fra Rigshospitalet og Københavns Universitet har vundet den fornemme ’The George C. William-pris’ for at have skrevet årets mest betydningsfulde artikel inden for emnet evolutionsmedicin. Prisen blev uddelt ved den årlige konference om evolutionsmedicin afholdt af Det internationale Selskab for Evolution, Medicin og Folkesundhed. 

De tre vindere er overlæge Jacob Lykke fra Obstetrisk Klinik på Rigshospitalet, post.doc. Birgitte Hollegaard fra Center for Klinisk forskning og Forebyggelse og professor Jacobus Boomsma fra Københavns Universitet. De har forsket i, hvilken betydning svangerskabsforgiftning har for udvikling af sygdom senere i livet.  Artiklen, som har titlen 'Time from pre-eclampsia diagnosis to delivery affects future health prospects of children', belyser spørgsmål om effekter på tværs af generationer ved fosterets påvirkning af miljøet i livmoderen, hvor den gravide kvinde er syg.

Forskningen viser, at svangerskabsforgiftning kan have negativ effekt på det ufødte barn senere i livet, og samtidig viser resultaterne, at forskellen mellem milde og svære svangerskabsforgiftninger ikke er så store som hidtil antaget, når man ser på de negative effekter senere i livet. 

Prisen 

Prisen blev uddelt ved den årlige konference om evolutionsmedicin afholdt af Det internationale Selskab for Evolution, Medicin og Folkesundhed, Se mere og læs vinderartiklen 2018 her: https://academic.oup.com/emph/pages/George_C_Williams_award

George C. Williams prisen gives hvert år til forfatteren af den mest betydningsfulde artikel, som bliver publiceret i tidsskriftet ”Evolution, Medicine and Public Health”. Tidsskriftet udgives af det internationale Selskab for Evolution, Medicin og Folkesundhed (International Society for Evolution, Medicine and Public Health).Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor