Dokumentarserie om sjældne diagnoser

Følg patienter og mød fagfolk fra Center for Sjældne Sygdomme i ny tv-serie, der starter tirsdag 14. august. 

Center for Sjældne Sygdomme i Juliane Marie Centret medvirker i august i en dokumentarserie på TV2 om børn og unge med sjældne sygdomme, som går i behandling på Rigshospitalet. 

Her medvirker blandt andet overlæge Hanne Hove, der har speciale i kraniofaciale misdannelser og skeletdysplasi, og overlæge Allan Lund, som er Danmarks førende kapacitet inden for komplicerede medfødte stofskiftesygdomme.
Sammen med et bredt favnende team af sundhedsfaglige personer forsøger de at udrede de patienter, typisk spædbørn, som alle andre læger og afdelinger ikke kan finde ud af, hvad fejler. 

I programmerne møder du den 10-årige Piet, som har en sygdom så sjælden, at læger over hele verden ikke har kunnet stille en diagnose. Andrea på 12, hvis stofskiftesygdom er så alvorlig, at hun skal have behandling hver uge for at overleve. Og Bastian på otte, hvis Cruzon-syndrom gør, at han skal igennem utallige kranieoperationer. Men på trods af et liv ind og ud af hospitalet, og en hverdag med mange udfordringer, er Piet, Andrea og Bastian gode til at få det bedste ud af livet sammen med deres familier.

1. del blev vist på TV2 tirsdag den 14. august kl. 20, del 2 og 3 vises de kommende uger. 

Redaktør