Steffen Birk er ny klinikchef for Neurofysiologisk Klinik

​Neurofysiologisk Kliniks nye klinikchef Steffen Birk skal sikre fortsat høj kvalitet og lige adgang til neurofysiologiske undersøgelser i hele Region Hovedstaden.


Overlæge Steffen Birk er pr. 1. maj ansat som ny klinikchef i Neurofysiologisk Klinik på Rigshospitalet, han afløser overlæge Benedikte Wanscher. Steffen Birk har siden oktober 2017 været en del af klinikledelsen i Neurofysiologisk Klinik som ledende overlæge. Før det kom han fra en stilling som ledende overlæge af Neurologisk Afdeling på Filadelfia.

”En af mine væsentligste opgaver i Neurofysiologisk Klinik er at sikre, at man som patient fortsat har en ensartet høj kvalitet og adgang til vores undersøgelser, uanset hvor i regionen man bor”, siger overlæge Steffen Birk.

Neurofysiologisk Klinik på Rigshospitalet varetager undersøgelser af sygdomme i såvel det perifere som det centrale nervesystem i hele Region Hovedstaden både på Rigshospitalet og på en del af regionens øvrige hospitaler.

”I klinikken arbejder vi på at styrke fusionen mellem de to matrikler, Glostrup og Blegdamsvej. Vi er derfor i gang med at implementere en ny organisationsstruktur med en fagsøjleledelse for EEG, EMG, og søvnsygdomme for at styrke den fælles opgaveløsning på tværs.”

Steffen Birk indgår i klinikledelsen i Neurofysiologisk Klinik sammen med ledende neurofysiologiassistent Anita Bak Johansen.

Fakta om Neurofysiologisk Klinik
Neurofysiologisk Klinik undersøger patienter for sygdomme i nervesystemet.  Klinikken foretager årligt omkring 20.000 undersøgelser af patienter fra hele Region Hovedstaden.
Redaktør