Kom til Kulturnatten på Riget

​Fredag 13. oktober kan man opleve nye tilbud og genopleve populære aktiviteter

Kulturnatten på Riget byder på et væld af tilbud til nysgerrige besøgende i alle aldre: 
Anæstesi- og operationsklinikken i HovedOrtoCentret stiller op under overskriften ”Bag masker – og lukkede døre”; hvor man kan følge en simuleret operation på en operationsstue. Klinisk Biokemisk Afdeling favner deres aktiviteter under overskriften ”Det blodige laboratorium”, som bl.a. rummer rundvisning og ”røre- og gøre-aktiviteter”, for eksempel ”prøv selv at stikke i vores prøvearm”.  
Er du lidt af en detektiv og har mod på at løse genetiske koder, fange DNA i dit spyt eller snuse dig frem til en diagnose, så har Klinisk Genetisk Klinik spændende tilbud til dig. Og er det mere de avancerede, livreddende maskiner, der trækker, så stiller Respirationscenter Øst med en respirator, Nefrologisk Klinik med et dialyseapparat, og hos RøntgenRiget kan du blandt andet se, hvordan og hvor hurtigt en CT-skanner laver mange billeder.                

Kulturnatten - børn og unge

Selvfølgelig er der også tænkt på børnene og de unge. Patientbiblioteket har tilbud til de mindste om at ”lege hospital”, og HR Berg Crew åbner dørene for unge med spil, konkurrencer og alkoholfri drinks. Du kan også høre om, hvem og hvad ”Unge hjerner” er, eller melde dig til paneldebat i ”Kræftværket – et fællesrum for unge med kræft”.

Fysisk aktivitet som medicin

Trygfondens Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet stiller op med tilbud om test og meget mere under overskriften ”Fysisk aktivitet som medicin – det virker”.  Og der er som altid mulighed for at vinde en tur på helikopterlandingspladsen og meget andet. 


Husk: 
Det kræver Kulturpas at deltage i rundvisninger. Kulturpas kan købes i Seven Eleven på Riget - også på Kulturnatten.

Alle aktiviteter finder sted i eller udgår fra Rigshospitalets Forhal ved hovedindgangen på Blegdamsvej.Redaktør