Det teknologiske toilet - Measurelet vinder endnu en pris

Det teknologiske toilet skal gøre livet lettere og mere værdigt for patienter med alvorlige mave- tarmsygdommeTo sygeplejersker fra Rigshospitalet har opfundet et teknologisk toilet som kan sortere, veje og måle mængden af urin og afføring og derefter sende data direkte til patienternes journaler​.

Louise Bangsgaard og Marie L. Bagger arbejder til daglig som sygeplejersker på Medicinsk Gastroenterologisk Klinik. I klinikken kommer patienter med mave- tarmsygdomme, der giver alvorlige problemer med at optage føde og ernæring. Ideen med det teknologiske toilet er at hjælpe med at stille en præcis diagnose og derfor også med at finde den rette behandling til patienterne. 

Berlingskes iværksætterkonkurrence Business Boost pegede idag på projektet som en ud af 10 vinderprojekter, som nu er sikret et boost i form af gratis rådgivning.

Nu håber de to sygeplejersker derfor, at Berlingske Business Boost kan hjælpe dem endnu et skridt videre mod at gøre idéen til virkelighed.

Dommerne var begejstrede, ikke mindst det faktum, at det var med til at gøre livet for patienterne og arbejdsdagen for sygeplejersker mere værdigt.
Læs mere om vinderideerne 


Measurelettet var også tidligere i år var én af tre vindere af Region Hovedstadens Idékonkurrence 2017. 
Redaktør