10 mio. kr. til forskning i motion som kræftmedicin

​Pernille Højman, ph.d., Center for aktiv sundhed, Rigshospitalet modtager et fellowship fra Lundbeckfonden og ti mio. kr. til koncentreret forskning de næste 5 år.

​Pernille Højman vil forske i, om motion i sig selv virker som en form for kræftmedicin. Hun skal blandt andet undersøge, hvilke immunprocesser, motion sætter i gang hos en gruppe patienter med spiserørskræft, som er i gang med et kemoterapi-forløb og samtidig følger et særligt motionsprogram i 12 uger.


Det skal give større indblik i de molekylære signalveje, der aktiveres eller forstærkes ved motion.


”Min drøm er, at lægerne på kræftafdelingerne rundt omkring i landet bliver bevidste om den meget gavnlige virkning af motion, og at de får mulighed for at ordinere træning som en naturlig del af et kræftbehandlingsforløb,” siger Pernille Højman.


Det er 11. gang, Lundbeckfonden tildeler fellowships, og også denne gang er de udpegede unge, men veletablerede forskere på deres områder.  

”Målet med stipendierne er at give talentfulde unge forskere en unik mulighed for at forske målrettet og koncentreret i en femårig periode, og vi glæder os meget til at følge med i, hvad der kommer ud af de fem ambitiøse og potentielt banebrydende forskningsprojekter, som vores nye fellows har på tegnebrættet,” siger Anne-Marie Engel, forskningschef i Lundbeckfonden.
Redaktør