Ny forskningsleder for sygeplejen i Finsencentret

​Seniorforsker Mary Jarden tiltræder 1. maj stillingen som forskningsleder for sygeplejen i Finsencentret

Mary JardenMary Jarden starter som forskningsleder/seniorforsker d. 1. maj 2017 i en delestilling mellem Finsencentret og Klinik for Blodsygdomme. Mary har samtidig et lektorat på Københavns Universitet. 

- Tak for den fine modtagelse i Finsencentret, det er en glæde at vende tilbage i en ny og spændende rolle. Tværfaglig klinisk forskning og evidensbaseret praksis i samarbejde med patienter har min højeste prioritet. Jeg glæder mig til vores fremtidig samarbejde, siger Mary.

Marys opgave er dels at udvikle forskning og evidensbasering i sygeplejen på tværs af klinikkerne i tæt samarbejde med ledere og udviklere, dels at forske i sygepleje til patienter i Klinik for Blodsygdomme. Derudover vil Mary indgå i en tværfaglig indsats med forskning relateret til vores patientinddragelsesindsats.

Mary har været ansat i forskellige funktioner i Finsencentret i perioden 1992-2005 og hun var ph.d. studerende i Klinik for Blodsygdomme og UCSF frem til 2008. Siden da har Mary været ansat i UCSF, først som post doc og derefter som seniorforsker. Mary har et fint internationalt netværk og samarbejder særligt med MD Anderson Cancer Center.

Mary leder et femårigt forskningsprogram ”Models of Cancer Care”, som er et partnerskabsprogram om håndtering af kræft, behandlingsrelaterede symptomer og livskvalitet, undersøgt via sygeplejeinterventionsforskning og understøttet af patientambassadører. Programmet er støttet af Novo Nordisk fonden.

- Jeg er glad for at kunne byde Mary velkommen i Finsencentret. Hun er en stor kapacitet med et godt kendskab til centret og det betyder en væsentlig forstærkning af vores forskning i sygepleje, siger centerchefsygeplejerske Mette Rosendal Darmer.

Privat er Mary gift og har 4 voksne børn på henholdsvis 29, 27 og tvillingerne på 23 år. Hun elsker at læse, løbe, gå ture, naturen, familielivet i sommerhuset samt rejser - især til USA hvor hendes store amerikanske familie bor.


Redaktør