Forskningsoplysninger stjålet fra Rigshospitalet og spredt over internettet

​En nu tidligere ansat har stjålet og spredt oplysninger. Sagen er anmeldt til politiet. 

Rigshospitalet blev i 2016 bekendt med, at en nu tidligere ansat har stjålet oplysninger fra det daværende Glostrup Hospital, nu Rigshospitalet.  De stjålne oplysninger består i personnavne og navne på forskningsprojekter. Flere af navnene på forskningsprojekterne optræder uretmæssigt formidlet som diagnoser.
  
Rigshospitalet har i september 2016 meldt sagen til politiet og har i øvrigt taget alle retlige midler i brug for at stoppe den tidligere ansattes spredning og misbrug af personers navne og helbredsoplysninger.

Oplysningerne er bl.a. blevet offentliggjort på Facebook og i maj 2017 på hjemmesider på internettet. Rigshospitalet er i løbende dialog med politiet om at få lukket alle sider, som vi får kendskab til bliver brugt til at dele de stjålne oplysninger.

Særligt til patienter

Hvis du via internettet finder helbredsoplysninger om dig selv i en sammenhæng, som du ikke selv er bekendt med, er du velkommen til at ringe til Rigshospitalet – se nedenfor. 

Spredning af de personhenførbare oplysninger er et strafbart forhold, som berørte personer kan vælge at anmelde til Københavns Vestegns Politi.  Rigshospitalet og andre myndigheder har tilsvarende anmeldt sagen.
Rigshospitalet kan supplerende nævne, at ikke alle oplysninger på hjemmesiderne er retvisende. 

Hvis du på internettet finder helbredsoplysninger, relateret til dit navn, som gør dig bekymret, er du ligeledes velkommen til at kontakte Rigshospitalets juridiske enhed på telefon 3545 9700 i dagtimerne på hverdage kl. 9-15.  
Redaktør