Professor fra Rigshospitalet får AIDS-Fondets Forskningspris

​Jan Gerstoft, professor, overlæge, dr.med., har i mere end 30 år været et fyrtårn i dansk hiv-forskning og modtager derfor i dag AIDS-Fondets Forskningspris

Jan Gerstoft har været læge siden 1976, og han har beskæftiget sig med hiv fra før nogen vidste, det var hiv, det handlede om. På Rådhuset i København modtager han i dag AIDS-Fondets Forskningspris for at være en spydspids i dansk hiv-forskning gennem mere end 30 år.

Jan Gerstoft beskåret.jpg

Han er i dag overlæge og professor, dr.med, på Rigshospitalet og Københavns Universitet, og i begrundelsen for forskningsprisen hæfter AIDS-Fondet sig ved Jan Gerstofts livslange og vedholdende indsats for at bedre forholdene for mennesker, der lever med hiv og for at nå det endelige mål: En verden uden hiv og aids. AIDS-Fondet skriver:

- "I tilgift til at bedrive banebrydende forskning er han en i særklasse inspirerende underviser, hvilket utallige læger og andre, som arbejder med mennesker, der lever med hiv i dagens Danmark, kan bevidne. Sidst men ikke mindst stiller han beredvilligt op i medierne og formidler sin viden med lige dele tyngde og energi."

Jan Gerstoft forsvarede sin doktordisputats om hiv i Danmark for 30 år siden – i 1987. Han skrev doktordisputats om Hiv i Danmark i årene 1980-1984 og forsvarede den for 30 år siden – i 1987.

Jan Gerstofts forskning i hiv har mange facetter, og den spreder sig lige fra molekylærbiologiske mekanismer omkring selve virus, hiv-smittedes forhold til at tage medicin, forebyggelse og mulig helbredelse af hiv.

Ifølge AIDS-Fondet gør Jan Gertoft endvidere en forskel for de mennesker, som lever med hiv, ved stille op i mange forskellige sammenhænge og formidle sin viden på en særlig inspirerende og overbevisende facon.  

Om prisen

AIDS-Fondet uddeler en gang om året priser til personer, der har gjort en særlig indsats i forhold til hiv og aids.

I år danner Københavns Rådhus rammen for prisuddelingen, der finder sted onsdag den 14. juni kl. 15-17. Her bliver uddelt tre priser: Forskningsprisen, Informationsprisen og Hiv-prisen.  De to sidstnævnte priser går til henholdsvis Melissa Kruse Olsen og kunstneren Thomas Buttenschøn.

Redaktør