Hovedpine-professor valgt som præsident for internationalt selskab

​Professor Messoud Ashina fra Dansk Hovedpine Center, Rigshospitalet, er valgt som kommende præsident for det internationale hovedpine-selskab (International Headache Society).

For tredje gang er en dansk repræsentant blevet valgt som formand for det internationale selskab for hovedpine-området, International Headache Society (IHS). Den ærefulde post går denne gang til professor Messoud Ashina, der i weekenden blev valgt som kommende præsident for perioden 2019 til 2021 af IHS’ 1300 medlemmer. 

Messoud Ashina er professor i migræne ved Dansk Hovedpinecenter, Neurologisk Klinik i Neurocentret, Rigshospitalet. Han har i en årerække udmærket sig forskningsmæssigt på hovedpine-området, blandt andet som leder af en forskningsgruppe på migræne-området. 

Professor Messoud Ashina.jpg

Stor anerkendelse

Messoud Ashina kalder det en stor ære at blive valgt.

- Det er en stor anerkendelse af mit eget forskningsarbejde og dansk hovedpineforskning i al almindelighed. Dansk Hovedpinecenter har i årtier været verdensførende indenfor hovedpineområdet og har været med til at introducere eksperimentelle hovedpine-modeller og neuroradiologiske metoder med henblik på at finde nye biomarkører og fremtidige drug-targets til migræne og klyngehovedpine,” siger Messoud Ashina.

Som præsident vil Messoud Ashina engagere sig i at fremme både forskning og uddannelse inden for hovedpineområdet. 

- Min ambition er effektivt at kunne udbrede den seneste viden inden for diagnostik og behandling af hovedpinesygdomme på tværs af landegrænser. Jeg vil arbejde hårdt for, at der uddannes topkvalificerede hovedpine-specialister samtidig med, at der opretholdes en høj international standard for patient-tilfredshed,” siger Messoud Ashina. 

Stolt tradition

Dansk neurologi har efterhånden en stolt tradition for at spille en betydningsfuld rolle for udviklingen af forskning og behandling på hovedpine-området. To gange tidligere har IHS valgt danske præsidenter. I 1993-1995 var grundlæggeren af Dansk Hovedpine Center, professor Jes Olesen, formand for selskabet. I perioden 2003-2005 tilfaldt æren neurolog, dr.med, Peer Tfelt-Hansen. Messoud Ashina bliver den 19. præsident for IHS, siden selskabet blev grundlagt i 1981.

Som kommende præsident (President Elect) kommer Messoud Ashina til at sidde i IHS’s bestyrelse i perioden, indtil han i 2019 tager over for Lars Edvinsson, Sverige, som er udpeget efterfølger til den nuværende præsident, amerikanske David William Dodick, hvis periode slutter oktober 2017.

Redaktør