Steffen Heegaard er ny prodekan for forskning på KU SUND

​​Øjenklinikkens erfarne øjenlæge og -forsker, professor, dr.med. Steffen Heegaard konstitueres fra 1. februar som prodekan for forskning på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Steffen fortsætter sin tilknytning til Øjenklinikken i HovedOrtoCentret og Patologiafdelingen i Diagnostisk Center på Rigshospitalet

Steffen Heegaard er professor ved Institut for Klinisk Medicin, overlæge ved Øjenafdelingen og overlæge i øjenpatologi ved Patologisk afdeling i Øjenklinikken på Rigshospitalet-Glostrup, hvor han bl.a. forsker i øjencancer og udvikling af bedre lægemidler mod øjenlidelser.

Derudover varetager Steffen Heegaard flere tillidshverv såsom formand for Dansk Oftalmologisk Selskab og oftalmologisk ekspert i Synoptik-Fondens bestyrelse. Han har en lang publikationsliste på 212 internationale artikler og et stort nationalt og internationalt netværk.

Stillingen som prodekan for forskning er ikke Steffen Heegaards første bekendtskab med ledelse på fakultetet. Han har tidligere været institutleder på daværende Øjenpatologisk Institut fra 2002 til 2006.


Foto: Professor, dr.med, overlæge Steffen Heegaard

Steffen Heegaard ser meget frem til at varetage sin nye stilling:

-Det bliver spændende at kunne være med til at udvikle fremtidens forskningsstrategier på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og bidrage til fakultetets udvikling. Jeg vil sørge for også fremover at have en meget direkte kontakt med forskningsverdenen og til forskellige forskningsmiljøer. Jeg har desuden stort fokus på samarbejde med private virksomheder og samfundets sundhedsaktører. Det vil jeg også gerne styrke yderligere, siger Steffen Heegaard.

Øjenklinikkens klinikchef glæder sig over konstitueringen:

- Det er betyder meget for Øjenklinikken, at den store forskningsindsats som vores lille fag i gennem årene har præsteret, bliver set og anerkendt med en placering af en af vores fremmeste forskere centralt i Dekanatet, og vi ser selvfølgelig frem til at fortsætte samarbejdet med Steffen i Øjenklinikken, siger Morten Dornonville de la Cour.

Steffen Heegaard vil fortsat være tilknyttet Øjenklinikken og fortsætter også delvist sit arbejdet i klinikken, bl.a. som klinikudpeget professor.

På Københavns Universitet byder Dekan Ulla Wewer Steffen Heegaard velkommen på posten:

- Steffen Heegaard er en stærk profil, som gennem sin karriere som forsker, kliniker og leder har opnået flotte resultater ved bl.a. at arbejde på tværs af de sundhedsvidenskabelige områder. Jeg er meget glad for, at han nu påtager sig rollen som konstitueret prodekan for forskning, siger dekan Ulla Wewer.

Steffen Heegaards tværfaglige tilgang er bl.a. kommet til udtryk i komparative undersøgelser af menneske- og dyreøjne (fx fra kaskelothvaler, kvæg og slanger) og i behandlingssamarbejder med odontologer ift. slimhinderelaterede lidelser.

Steffen Heegaard bor i Hellerup og har to børn, som begge læser medicin på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Redaktør