Kom til Kræftforskningens Dag

​Torsdag d. 6. april holder Finsencentret Kræftforskningen Dag for første gang. Kim Theilgaard-Mönch fortæller, hvorfor du skal deltage

Kim Theilgaard-Mönch, der er Dr. Med., associate professor og gruppeleder på Finsenlaboratoriet, vil gerne skabe et informations- og kontaktforum for alle kliniske og eksperimentelle faggrupper med henblik på at forbedre samarbejdet og styrke kræftforskningen på Rigshospitalet. Derfor har han sammen med flere andre forskere taget initiativ til at afholde Kræftforskningens Dag i Finsencentret.

- Jeg er selv halvtidskliniker, og jeg synes, at vi indimellem mangler kontakt mellem basal forskning, og det der sker i klinikken, især efter at flere og flere eksperimentelle forskere er begyndt at arbejde mere med translationelle forskningsprojekter. Jeg håber, at Kræftforskningens Dag kan være et forum, hvor vi kan skabe opmærksomhed, om hvad der foregår på tværs af Finsencentrets klinikker og faggrupper, og at vi alle kan blive klogere på, hvor der sidder klinikere og forskere med en viden eller metoder, som kan gavne både patienter og forskningsprojekter, fortæller Kim, der håber, at mange klinikkere også vil deltage i dagen:

- Jeg ved hvor svært, det er at komme væk fra klinikken, det er jo altid patienterne, man vil prioritere, derfor har vi valgt at starte kl. 14, så man kan nå ¾ dag i klinikken.

Synergi og samarbejde

Kræftforskningens Dag skulle gerne være blive en årligt tilbagevendende begivenhed, der kan bidrage til at skabe netværk mellem kliniske og basale forskere i centret og synergi i forskningen. I første omgang handler det om at forskerne lærer hinanden at kende på tværs af laboratorier og afdelinger, men på sigt håber Kim også, at det bedre kendskab kan bidrage til øget samarbejde og bedre udnyttelse af ressourcerne:

- Når vi f.eks. tager nye metoder i brug, kræver det tit indkøb af nyt udstyr og tid til at sætte sig ind i metoderne. Hvis vi har kendskab til hvilke eksperimentelle ekspertiser, der findes i de forskellige laboratorier og forskningsgrupper, kan vi trække på hinanden, hvis der allerede sidder nogen med det udstyr eller metodisk viden, som vi skal i gang med, siger Kim.

Den lokale forskning og suset udefra

Selv glæder Kim sig til se, hvad der foregår af forskning på de andre afdelinger, som kunne være interessant i forhold til samarbejde og erfaringsudveksling, men dagen byder også på to spændende keynote speakers udefra; associat professor Christian Blank fra National Cancer Institute i Amsterdam og professor Moritz Gerstung fra European Bioinformatics Institute i Hinxton:

- Vi har valgt de to topforskere fordi vi gerne ville have et indspark fra de to store nye felter i kræftforskningen: Immunterapi og Cancer Genomics/Precision Oncolgy med fokus på deres implementering i klinikken, fortæller Kim.

De to keynotes tager udgangspunkt i nedenstående artikler:


Redaktør