Optimering af stråledoser til børn udløser Image Butterfly Award

Overlæge ph.d. Lise Borgwardt modtager – sammen med internationale kolleger – Image Butterfly Award 2017. Prisen blev uddelt på den årlige internationale konference i det amerikanske radiologiske selskab, RSNA.
Arbejdsgruppen, Nuclear Medicine Working Group of the Image Gently Alliance, modtog prisen for deres store indsats for at sikre nye harmoniserede vejledninger i nuklearmedicinske stråledoser til børn mellem EANM og SNM – det europæiske og det amerikanske selskab for nuklearmedicin. Det betyder optimerede doser for nuklearmedicinske undersøgelser for børn på verdensplan.
 
- Jeg er stolt over at være med til på internationalt plan at sænke stråledoser til børn til nuklearmedicinske undersøgelser og dermed mindske risikoen for udvikling af sekundær cancer i en børnegruppe, som får og har fået tiltagende bedre overlevelse. Det betyder virkelig noget, at vi med små justeringer kan gøre en stor forskel, siger Lise Borgwardt, der er ansvarlig for børnenuklearmedicin på Rigshospitalet, og fortsætter: 

- Vi har længe benyttet de lavere stråledoser, men når så store organisationer som EANM og SNM går sammen på tværs af internationalt førende nuklearmedicinske afdelinger, breder det sig til andre verdensdele og sikrer lavere stråledoser til børn på verdensplan. At vi modtager årets Butterfly Award er en stor anerkendelse for hele arbejdsgruppen og af en utrolig vigtig sag – ikke mindst for børnene, der har livet foran sig. 
 Redaktør