Professor Ulla Feldt-Rasmussen modtager stor forskerpris

​Professor Ulla Feldt-Rasmussen har modtaget the ETA Pinchera Prize for sit bidrag til det videnskabelige arbejde inden for thyroideasygdomme, og herunder forskningen i hormonforstyrrende stoffers negative effekt på kroppens organer, hormonsystem og reproduktive system.

​Ulla Feldt-Rasmussen ved modtagelsen af The ETA Pinchera Prize. Hvert år uddeles ETA Pinchera Prize prisen til en fremtrædende forsker, som har udmærket sig ved sit bidrag til det videnskabelige arbejde inden for thyroideasygdomme/ sygdomme i skjoldbruskkirtlen.  

Professor Ulla Feldt Rasmussen og hendes forskningsgruppe undersøger blandt andet effekten af hormonforstyrrende stoffer – fx phthalater, på patienter med sygdomme i skjoldbruskkirtlen. Phthalater mistænkes for at have en negativ effekt på det reproduktive system, på kroppens hormonsystem og på andre af kroppens organer.
 
I forbindelse med modtagelsen af prisen holdt Ulla Feldt-Rasmussen oplægget ’The thyroid and physical and mental health.’ 
 
 

Forskningsgruppens videre arbejde 


Professor Ulla Feldt-Rasmussens forskningsgruppe arbejder videre med undersøgelser af effekten af andre miljøgifte på thyroideas funktion. Det handler blandt andet om effekten af flammehæmmere og Triclosan, der undersøges for mulig påvirkning af fostres hjerneudvikling gennem den gravide kvindes udsættelse for miljøgiftene. 

Derudover forsker Ulla Feldt-Rasmussen i en lang række andre områder inden for thyroideasygdomme, herunder infertiltet, gentagne aborter og i thyroideas- og immunsystemets funktion hos den gravide kvinde i relation til graviditetsudkommet. Endelig har forskningsgruppen stor fokus på thyroideapatienters livskvalitet i relation til diagnoser, sygdomsgrad og behandling. 
 
Ud over thyroideasygdomme forsker gruppen også inden for en række andre hormonsygdomme og i den arvelige sygdom Fabry.
 
Ulla Feldt-Rasmussen er professor og overlæge på Rigshospitalet, Medicinsk Endokrinologisk Klinik.
 
European Thyroid Association’s konference fandt sted d. 3. – 6. september i København. Det er fjerde gang ETA Pinchera Prize prisen bliver uddelt.
 

Læs mere om konferencen og prisen
Redaktør