​​

International pris til lovende biokemiker

​Seniorforsker Mikkel-Ole Skjødt ved Rigshospitalet modtager den anerkendte "Young Investigator Award" for sin banebrydende opdagelse og karaterisering af nyt, immunregulerende molekyle (MAP-1), der ser ud til at kunne dæmpe betændelsestilstande og forebygge blodpropper

​Mikkel-Ole Skjødt,  cand. scient. PhD. er blevet tildelt den meget prestigefyldte "Young Investigator Award" af The International Complement Society (ICS). Kandidater til prisen udvælges på baggrund af anbefaling fra et uafhængigt videnskabeligt bedømmelsesudvalg, som nedsættes af bestyrelsen for ICS.

Prisen gives en gang hvert andet år på den internationale Complement konference som i år afholdes i Kanazawa, Japan fra d. 4-8 September, hvor modtageren yderligere holder et udvidet foredrag om sin karriere og resultater.

Med prisen følger æren og et honorar, som bliver uddelt af professor Andrea Tenner, President i the International Complement Society og professor i Molekylær Biologi og Biokemi ved Universitet i Irvine i California.

Mikkel-Ole Skjødt har i en årrække været tilknyttet forskning- og udviklingsgruppen på Klinisk Immunologisk Afdeling/Vævstypelaboratoriet samt Laboratoriet for Molekylær Medicin på Diagnostisk Center på Rigshospitalet.

Hovedfund i hans forskning har været opdagelsen og karakteriseringen af et nyt immunregulerende molekyle (MAP-1) som ser ud til at have stor betydning til at dæmpe betændelsestilstande, men også til at forhindre blodpropper i at danne sig. Desuden har han været dybt involveret i karakteriseringen af hvordan koagulationssystemet bliver aktiveret og forstærket. I dyremodeller har Mikkel-Ole også vist, at MAP-1 har et stort behandlingsmæssig potentiale. Udover dette har Mikkel-Ole Skjødt udviklet en række monoklonale antistoffer som anvendes til forskning og diagnostik.    

Mikkel-Ole Skjødt er 39 år og er uddannet biokemiker fra Københavns Universitet i 2006 og opnåede sin PhD grad i 2010.


For yderligere information:

Skriv til: mikkel-ole.skjoedt@regionh.dk eller moskjoedt@gmail.com, telefon 3545 7719 eller mobil 23481834   

 

Redaktør