Ulrik Lassen ny klinikchef i Onkologisk Klinik

Lederen af Fase 1 Enheden er ansat som ny klinikchef i Onkologisk Klinik fra 1. februar 2017
Ulrik LassenProfessor og overlæge Ulrik Lassen er ansat som ny klinikchef for Onkologisk Klinik den 1. februar 2017, når Hans von der Maase går på pension. Ulrik Lassen er speciallæge i intern medicin og har som leder af Fase 1 Enheden i Onkologisk Klinik de seneste 11 år stået i spidsen for opbygningen af et samarbejde med kræftafdelinger i hele Danmark om at give uhelbredeligt syge kræftpatienter mulighed for at teste den nyeste kræftmedicin. Ulrik er Danmarks første professor i målrettet, individuel kræftbehandling og er højt respekteret både nationalt og internationalt.

- Ulrik har alle de kvaliteter, der skal til for at udfylde rollen som klinikchef; dyb faglig indsigt, stort forskningsmæssigt fokus og kompetent ledelse af Fase 1 Enheden, og jeg glæder mig til samarbejdet med Ulrik i de kommende år, siger centerdirektør i Finsencentret Leif Panduro Jensen. 

Fokus på forskning og faglig kvalitet 

Før Ulrik Lassen blev leder af Fase 1 Enheden arbejdede han som læge på Onkologiske Klinik, hvor han også skrev sin ph.d. afhandling. Fra 2010-2014 var han formand for Dansk Selskab for Cancerforskning, og fra 2013-2016 har han været formand for de danske kræftlægers videnskabelige selskab, Dansk Selskab for Klinisk Onkologi. I sin nye stilling som klinikchef vil forskning og faglig kvalitet fortsat være i fokus:

- Jeg vil arbejde for at fastholde og styrke den høje faglige kvalitet i Onkologisk Klinik, og fastholde og udvikle vores nationale og internationale forskningsposition. Jeg mener forskning og drift er hinandens forudsætninger - ikke modsætninger – fordi forskning kan sikre den bedste pleje, behandling og uddannelse af fremtidens specialister, siger Ulrik Lassen.


Redaktør