Børnehjertesygeplejerske får Ungeprisen

​Sygeplejerske Signe Ellegaard fra Rigshospitalets Børnehjerteafsnit 4144 vinder årets Ungepris på Rigshospitalet.

Ungeprisen er en tilbagevendende begivenhed, som overrækkes af Ungepanelet ved Ungdomsmedicinsk Videnscenter. Prisen gives til en medarbejder på Rigshospitalet, der har gjort noget særligt for unge under deres ophold på Rigshospitalet. Alle unge patienter på Rigshospitalet kan indstille en medarbejder – fra alle faggrupper – til prisen.

Ud fra de forskellige indstillinger og begrundelser vælger Ungepanelet, hvem der skal have prisen. Valget faldt i år på sygeplejerske Signe Ellegaard fra BørneUngeKlinikkens børnehjerteafsnit 4144 og Enhed for Medfødte Hjertesygdomm efter en indstilling fra en ung patient, Sille, der har været gennem et langt forløb på Rigshospitalet med bl.a. 7 operationer pga. en hjertesygdom.

Sille, der havde indstillet Signe til prisen, gav hende følgende ord med på vejen:

"Hun passede mig de første mange dage efter min HTX operation (hjertetransplantation). Hun gjorde mine dage til gode dage som teenager på hospitalet i isolation. Hun fik pædagogen til at komme og fortælle mig om HR BERG. Hun fik mig og min familie til at tro på 'det skal nok gå'".


Prisen blev overrakt ved en lille ceremoni i personalestuen på 4144, hvor Sille var mødt op sammen med sin mor og far med en personlig gave til Signe. Ungepanelet var repræsenteret ved Annemette Runager, som holdt en lille tale og overrakte prisen til Signe. Sille og hendes mor overrakte også afdelingen en helt speciel og hjemmelavet gave; 3 små baby-wraps til de små børn på hjerteafdelingen. De tre baby-wraps er syet og designet helt specielt af Sille og hendes mor til både at give tryghed og varme til barnet og samtidig gøre det let for personalet at komme til.


Redaktør