Professor Henrik Larsson får RoseLiv forskerpris

​​Indsatsen for MR-scanninger af sclerosepatienter udløste prisen fra Støttegruppen til fordel for​ Scleroseforeningen.​​​

Årets RoseLiv forskerpris går til professor, overlæge, dr. med. Henrik B.W. Larsson, Klinisk Fysiologisk og Nuklearmedicinsk Afdeling.

RoseLivPrisen uddeles en gang om året til en forsker, der har gennemført anerkendt og betydningsfuld forskning i sclerose. I år var prisen på kr. 215.000. Den blev overrakt ved en festlig støttekoncert i Odense Koncerthus søndag d. 6. marts 2016. 


Henrik Larsson fik prisen på grund af sit langvarige engagement i forskningsaktiviteter vedrørende magnetisk resonans (MR). MR undersøgelser er af stor vigtighed netop ved sclerose. 

- Henrik Larsson er indenfor dette område utvivlsomt Danmarks førende ekspert, og han har været med i hele udviklingen omkring MR og sclerose lige fra den første MR-scanner blev etableret på Hvidovre Hospital. Henrik Larsson er en af pionererne indenfor udforskning af Multiple Sclerose (MS) ved hjælp af Magnetisk Resonans billeddannelse (MRI) og spektroskopi (MRS), skriver støtteforeningen i en pressemeddelelse. ​​Redaktør