Kemo to go taske indstillet til designprisen 'Young talent'

​​​Innovation, design og patientinddragelse forenes på smukkeste vis med designprojektet 'Chemo To Go, Please!'​​

​Patienter kan tage kemobehandling med hjem

Målet med kemo to-go er at forbedre behandlingsforløbet for patienter med leukæmi. Ideen er at patienter ikke behøver være indlagt mens de modtager kemo behandling og kan på denne måde fortsætte med at se venner, familie og sågar passe deres arbejde. Når patienter er i vante rammer er de mere aktive, spiser og sover bedre og får desuden færre infektioner. Læs mere om kemo to go​

Design, der passer til patienternes behov

Den oprindelige kemotaske trængte til et redesign, fordi den ikke levede op til hospitalets hygiejnestandarder, og fordi den med sin form og udseende ikke passede ind i patienternes hverdagsliv.

Designet ”Chemo To Go, Please!” er udviklet på baggrund af grundig research og er en kombination af behov, tanker og ideer fra patienter, sygeplejersker, læger og syersker. Selve tasken har følgende funktionaliteter:

  1. Ligner ikke et medicinsk udstyrsstykke
  2. Kan tilpasses i størrelse
  3. Holder kemoen kølig og beskytter ledninger
  4. Blødt materiale og lydsvage åbninger - i modsætning til velcro
  5. Hygiejnisk
  6. Plads til personlige ejendele som fx mobiltelefon

Et dansk design samarbejde

“Chemo To Go, Please!” er et codesign projekt udviklet i partnerskab med Odense Universitshospital og Rigshospitalet. To af designerne bag Isabel Aagaard og Rie Grue læser til daglig på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Læs mere om designprojektet "Chemo To Go, Please"

Følg designernes rejse på bloggen​

Young talent er en særpris, der uddeles til Danish Design Award

Young Talent Award er en særpris der gives til en exceptionel ung designer eller iværksætter, der er et godt eksempel på den nordiske designtradition, og som har både mod og evne til at skabe fornyelse.

Danish Design Award hylder de bedste designløsninger og viser de mange måder, hvorpå design kan gøre en forskel for vores samfund. Bag prisen står Design Denmark og Dansk Design Center. Hvem der nomineres til prisen offentliggøres først d. 14. marts 2016.

Læs mere om priserne og Danish Design Award​​​

Redaktør