Gynækologisk Klinik genakkrediteret som træningssted for ekspertuddannelse i gynækologi og obstetrik

​I februar 2016 er Gynækologisk Klinik blevet re-akkrediteret som internationalt certificeret træningssted for ekspertuddannelsen i gynækologi og obstetrik af det Europæiske Selskab for Gynækologisk Onkologi (ESGO).​​

 

Akkrediteringen er en europæisk anerkendelse af det høje faglige niveau inden for gynækologisk ​onkologi på Rigshospitalet, og betyder blandt andet at læger uddannet på afdelingen kan betegne sig som europæiske eksperter på området. I Danmark er tre centre akkrediteret til at varetage uddannelse i gynækologisk onkologi, Odense Universitetshospital, Skejby Hospital og Rigshospitalet.

Gynækologisk Klinik på Rigshospitalet blev første gang akkrediteret som internationalt uddannelse​​ssted i 2011.

Akkrediteringen og genakkrediteringen tildeles af et europæisk ekspertpanel, der vurderer afdelingens faglige kompetencer​​ inden for en række områder herunder forskningsproduktion, kirurgi, tværfagligt samarbejde mellem læger og sygeplejersker samt samarbejde mellem de afdelinger på Rigshospitalet, der deltager i udredning, behandling og diagnostik af gynækologisk cancer. Akkrediteringen er derfor i høj grad et resultat af en fælles indsats.

Rigshospitalet opererer hvert år ca. 700 kvinder med gynækologisk cancer, og modtager patienter fra hele Danmark. Operationerne omfatter kræft i de ydre kønsorganer (vulva), livmoder, liv​moderhals, æggestokke samt fertilitetsbevarende kirurgi til unge kvinder med livmoderhalskræft.

I den kirurgiske behandling indgår såvel åben kirurgi som forskellige former for avanceret kikkertkirurgi og ro​botkirurgi.

- Vi er utrolig stolte af at blive re-akkred​​iteret som internationalt ekspertuddannelsescenter, forklarer klinikchef Lene Lundvall.

- Vi har i løbet af de første 5 år ud​​dannet 3 speciallæger, og håber på at kunne uddanne 4 yderligere i de kommende 5 år.

Lene Lundvall glæder sig over genakkredite​​​ringen;

- Det er et af de synlige beviser på, at f​​okus på højt specialiserede tværfaglige teams betyder at vi kan skabe noget særligt sammen, fordi alle medarbejdere yder en dagligt stor og dedikeret indsats, forklarer hun.

Redaktør