Nye operationer på Rigshospitalet, Glostrup

Fra 2. maj er en del af de planlagte operationer indenfor gynækologi flyttet fra Blegdamsvej til operationsgangen på Rigshospitalet, Glostrup. Målet er bedre patientforløb og kortere ventetid. 

Fusionen af Rigshospitalet og det tidligere Glostrup Hospital fører nu til, at der kommer nye aktiviteter på operationsgangen i Glostrup. Fra 2. maj rykkede Gynækologisk Klinik en del af sine planlagte operationer til matriklen i Glostrup, hvor der er ledig plads. Her skal der foretages nogle af de mindre operationer, så som fjernelse af godartede svulster og fjernelse af livmoderen. Bl.a. kræftkirurgi og andre større operationer skal fortsat foregå på Blegdamsvej. 


To operationsstuer er klar til at tage mod gynækologiske patienter på RIgshospitalet, Glostrup. 

- Operationerne på Glostrup kommer til at foregå som sammedagskirurgi. På den måde behøver patienterne ikke at være indlagt, der er kortere ventetid og mere ro, fordi der kun foregår planlagte operationer. Derudover er der både gode pladsforhold for patienterne og gode transport- og parkeringsforhold, fortæller oversygeplejerske Pernille Lohse fra Juliane Marie Centrets operationsgang.
I alt skal cirka 7-800 af Gynækologisk Kliniks årlige 3.600 operationer flyttes til Glostrup.

Nyt udstyr på plads
De nye operationslejer bliver bemandet af et team på to speciallæger, to læger under uddannelse og fire operationssygeplejersker fra Gynækologisk Klinik pr. dag.  Det gynækologiske team får hjælp af anæstestipersonale fra Neuroanæstesiologisk Klinik på Glostrup.

Inden flytningen har mange parter været involveret i forberedelserne, der har strakt sig fra indretning af operationsstuer over ny patientinformation, ny rutine for håndtering af prøvesvar og meget mere.

- Alle parter har været enormt samarbejdsvillige, både her på Blegdamsvej og de nye kolleger fra Anæstesien og Servicecentret, der er med til at tage imod os, siger Pernille Lohse.

De seneste år har der kun været ryg- og øjenoperationer på Glostrup-matriklen. Derfor er der købt nyt kvalitetsudstyr ind til de nye gynækologiske lejer – ligesom der er kommet gas i de slanger på operationsstuerne, der nu skal i brug igen.

Redaktør