Fejl på nødstrøm medførte aflysninger

​Visse operationer på Rigshospitalet, Glostrup blev aflyst pga. problemer med nødstrømsanlæg.
​Som led i Rigshospitalets planlagte rutiner, testede vi natten til torsdag d. 23/6 2016 nødstrømsanlægget i Glostrup. Testen viste, at nødstrømmen ikke blev tilkoblet, som den skal. Arbejdet med at finde årsagen gik straks i gang. 

Patientsikkerhed i fokus

Nogle behandlinger er risikable at udføre med kun én strømkilde. Af hensyn til patientsikkerheden aflyste hospitalet en række planlagte operationer. Uopsættelige behandlinger blev flyttet til Rigshospitalet – Blegdamsvej og til Bispebjerg Hospital.  

Sikkerhed for strømforsyning

Strøm er en nødvendig forudsætning i brugen af forskelligt udstyr og apparatur, der bruges i behandlingen af patienter. Svigter strømmen, kan der opstå utilsigtede hændelser og fejl. Hospitalet har derfor sit eget nødstrømsanlæg, som skal sikre, at vi kan udføre og fortsætte arbejdet på hospitalet – hvis den almindelige strømforsyning fra DONG skulle svigte. Det sker sjældent, men det sker. 

Nødstrømmen er tilbage

Der er nu sikkerhed for, at hospitalet i Glostrup igen kan tilkoble nødstrøm, hvis den almindelige strømforsyning fra DONG skulle svigte. 
 
Rigshospitalet indkalder nu de patienter, der mødte forgæves, med henblik på hurtigst muligt at sikre en ny tid/aftale.  
Vi beklager, at patienter er mødt forgæves på Rigshospitalet i Glostrup.Redaktør