Kræftværket fejrede et års fødselsdag

Massevis af unge, deres søskende, forældre, venner og ambassadører kom forbi til store mængder lagkage, boller og varm kakao den 12. ja​nuar, hvor Kræftværket fyldte 1 år. Ligeså mange sygeplejersker, læger og andet godtfolk kiggede forbi denne skønne eftermiddag til taler, livemusik og hygge. ​​​

 

Siden indvielsen af Kræftværket i 2015 har 100 unge besøgt Kræftværket mere end 700 gange tilsammen. I dag er det svært at forestille sig, at vi for et år siden ikke havde et fællesrum og fristed, hvor unge med kræft kunne mødes på reposen på 5. sal i opgang 5. 

Rigtig mange af vores drømme og visioner med projekt ungdomsliv og kræft er blevet realiseret det seneste år. Vigtigst af alt er det, at Kræftværket er blevet et fedt sted, som unge mellem 15-29 år har lyst til at bruge. Her bliver oplevelser og historier fortalt og nye bliver skabt. Sammenhold og venskaber bliver knyttet på tværs af alder, diagnoser og afsnitsnumre og der er masser af support fra styregruppe, forskergruppe, ungeambassadører, Ung kræft og Ungdomsmedicinsk Videnscenter.

 
”Det er så stort at være vidne til det engagement, som Kræftværket er omdrejningspunktet for. Sammen har vi fået skabt meget. Meget mere end jeg havde fantasi til at forestille mig for et år siden”, siger Maiken Hjerming, Ungekoordinator for unge med kræft.

 
En af de unge holdt tale til fødselsdagen. Han læste op fra sin dagbog om Kræftværkets betydning for ham. Han sagde blandt andet: 

 
”Kræftværket er vigtigt, fordi her kan man være sammen med andre unge om at skabe et trygt og godt rum. Det giver selvtillid”. 
Og som afslutning på sin tale til de mange fremmødte sagde han med et skønt smil på læben, imens han stod i døråbningen til Kræftværket: 

 
”Husk lige at spritte hænderne af, inden I går ind. Seriøst - vi har kræft!

 
Hurra for Kræftværket, hurra for masser af gode grin, men også masser af alvor på den gode måde.​

 
Redaktør