Interaktivt lege- og læringsgulv på Børnekirurgisk Klinik

​Mandag den 18. april 2016 indvier Børnekirurgisk Klinik på Rigshospitalet et nyt interaktivt lege- og læringsgulv til børn og unge i klinikken. Det nye legegulv skal både bruges til leg og læring, fortæller sygeplejevejleder Maria Simmelkjær, som glæder sig til at tage gulvet i brug.

Gulvet er interaktivt på flere forskellige måder, og det skal kunne medvirke til både at få børnene ud af ​sygesengen for at bevæge sig og medvirke til at forene leg og læring i forhold til børnenes egne sygdomme, fortæller Maria Simmelkjær.

Donation

Det er SMILfonden, der donerer gulvet til afdelingen. Med en kampagne på Facebook, har ​SMILfonden ​​indsamlet 85.000 kr. til det interaktive gulv. Gulvet overrækkes mandag den 18. kl. 14 med hjælp fra et af de børn, der ofte har sin gang på afdelingen.

Med kroppen som redskab

Børnene kan spille spil på gulvet ved hjælp af kroppen – lige fra vendespil til fodboldkamp​e og andre former for spil, der får børnene til at lege og bevæge sig samtidig med, at de har det sjovt. Børnene​ kan bruge hænder og fødder til at klikke sig rundt på gulvet og til at dyste mod eller hjælpe hinanden.

- Vi håber, at gulvet bliver et aktivt lege- og læringssted for børnene på afdelingen. Et frirum til at lave noget, der ikke nødvendigvis har med sygdom og behandling at gøre, forklarer Maria Simmelkjær. – Gulvet bliver placeret lige uden for afdelingen, så både​ indlagte børn og børn, der venter på ambulante besøg, kan få glæde af gulvet.

Leg og læring på en sjov og anderledes måde

- En af de helt enestående ting ved gulvet er, at man kan designe spil til gulvet selv, forklarer Maria. - Dvs. vi kan bruge legen til at lære børnene om kroppen og dermed være med til skabe en forståelse for de udfordringer nogle af børnene har. Et barn med stomi kan fx lære at passe denne sammen med mor og far. - Ved at hoppe fra et felt til et andet på gulvet, kan barnet lære, hvad det skal gøre og i den rigtige rækkefølge, forklarer hun.

Med gulvet kan vi aktivere børnene på en anderledes og sjov måde, og vi kan lære dem nogle af de svære ​ting på en sjov måde, forklarer Maria.

Gulvet overrækkes til Børnekirurgisk Klinik (opgang 4, 5. etage) mandag den 18. april 2016 kl. 14.​

Redaktør